Help! Mijn kind heeft moeite met rekenen

0
348

Help! De titel zegt het al.. Je kind heeft helaas moeite met rekenen. Dit is natuurlijk best wel vervelend want ja rekenen kan inderdaad erg lastig zijn. Als ouder zijnde heb je waarschijnlijk al meer dan 40 jaar niet gerekend en kan je misschien je kind er niet mee helpen. Dit kan erg vervelend aanvoelen voor de ouder als het kind. Maar gelukkig zijn er genoeg manieren om je kind op een andere manier bij te kunnen staan. Deze manieren lees je in deze blog!

Veelvoorkomend probleem dus #geenstress

Helaas blijft rekenen een pittig onderdeel op de bassischool. Veel kinderen hebben er moeite mee en dat is ook niet heel gek. Gelukkig pakken scholen het probleem vaak wel zelf aan door extra rekenles aan te bieden voor kinderen die het heel moeilijk vinden. Ook kunnen scholen ervoor kiezen om extra huiswerk mee te geven zodat de kinderen thuis kunnen oefenen. Als je merkt dat jouw kind achter begint te lopen wacht dan niet te lang en neem gelijk contact op met de docent. Hoe eerder je erbij bent hoe beter het is voor het kind. Je kan dan samen met de docent een oplossing bedenken zodat je kind het toch kan bijhouden.

Hulp inschakelen!

Hierboven werd het al eventjes beschreven namelijk extra lessen of extra huiswerk meekrijgen van school. Daarnaast zijn er nog andere manieren waarop je, je kind kan helpen met rekenen. Zo zijn er verschillende websites waar je kind online sommen kan maken. Vaak zijn de oefeningen in een soort van spelletje gemaakt waardoor het niet als huiswerk aanvoelt. Het is vooral belangrijk dat je als ouder niet gaat pushen en blijft hameren op het feit dat het kind moeite heeft en daardoor veel moet oefenen. Dit kan namelijk een averechts effect creƫren. Een andere oplossing is om je kind op bijles te zetten. Bijles kan klassikaal gegeven worden of een-op-een.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 − tien =