Hernia kost tweevoudig winnaar De Rooy Dakar-rally

0
383

Truckcoureur Gerard de Rooy zal in januari niet starten in de Dakar-rally. De winnaar van 2012 en 2016 kampt met een rughernia en gaat binnenkort onder het mes.

De rugklachten zijn een gevolg van de eerdere breuken in zijn rug, waardoor hij in 2010 de Dakar miste en in 2011 al vroeg uitviel. “Er is goed mee te leven, maar ik wil niet het risico nemen dat het erger wordt”, aldus De Rooy.

“In het dagelijkse leven heb ik er weinig last van. Het is goed onder controle en ik kan vrijwel alles, maar de klappen opvangen in een rally is wel een probleem”, aldus de Brabander. “Ik merkte bij de test in Marokko dat het na een paar dagen toch wel pijn ging doen. Twee weken achter elkaar dagelijks meerdere opdonders te verwerken krijgen, dat is gewoon een te groot risico”, zegt de Rooy op de website van zijn team. Hij gaat wel naar Saudi-Arabië om zijn teamgenoten van advies te voorzien.

De Dakar-rally verlaat volgend jaar na een decennium Zuid-Amerika; de komende vijf edities vinden plaats in Saudi-Arabië. De start is op 5 januari 2020.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

vier × vier =