Het geld is er, Nederland stelt zich kandidaat voor OKT volleybalvrouwen

0
245

Nederland stelt zich officieel kandidaat om het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) voor de volleybalvrouwen te organiseren. Het benodigde geld daarvoor (ruim 1,5 miljoen euro) is gevonden, zo heeft de Nederlandse volleybalbond bekendgemaakt.

Het toernooi in januari is de laatste kans voor de Nederlandse vrouwen om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio.

Thuisvoordeel in Apeldoorn

Technisch directeur Joop Alberda van de volleybalbond maakte vorige week vrijdag, bij het EK voor de mannen dat momenteel in Nederland wordt gepeeld, bekend bezig te zijn met de organisatie van het OKT.

Vooral het thuisvoordeel voor de vrouwen is een belangrijk argument om het toernooi naar Nederland te halen. In het hol van de leeuw spelen is Oranje dit jaar namelijk nog niet niet best vergaan.

Tijdens het vorige OKT verloren de vrouwen de beslissende partij in en van Italiƫ en tijdens het recente EK werd kansloos verloren van gastland Turkije. Dat land wordt gezien als een belangrijke concurrent voor het ticket naar Tokio en zou ook belangstelling hebben om het OKT binnen te halen.

Om het toernooi in Nederland te kunnen organiseren, zijn er bijdrages toegezegd van de volleybalbond zelf, sportkoepel NOC*NSF, het ministerie van VWS, de provincie Gelderland en de gemeente Apeldoorn. Het OKT zou in Apeldoorn gespeeld moeten worden.

Volgende week vrijdag moet duidelijk worden of Nederland het toernooi ook daadwerkelijk krijgt.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

zestien − 1 =