Het is zeker: dit jaar is vuurwerk verboden

0
277

Een flinke teleurstelling voor vuurwerkliefhebbers. Dit jaar mag niemand vuurwerk afsteken tijdens de jaarwisseling. Er werd al langer over gesproken, maar vandaag is dat officieel bekend gemaakt.

Het verbod is geen verrassing. Eerder lieten politie en burgemeesters al weten dat ze liever een Oud en Nieuw hebben zonder vuurwerk. Het maakt namelijk veel slachtoffers. Die kunnen ziekenhuizen er niet bij hebben naast alle corona-pati├źnten.

De regering zegt dat ze streng gaan controleren tijdens de jaarwisseling. Iedereen die wel vuurwerk afsteekt, krijgt een boete van minstens 100 euro.

Verkopers van vuurwerk zijn niet blij met het besluit van de regering. Zij zeggen dat ze daardoor veel geld zullen mislopen. De regering heeft daarom besloten dat alle vuurwerkverkopers geld krijgen zodat ze niet failliet gaan.

Wat mag nog wel?

Toch is ook nog een klein beetje goed nieuws voor vuurwerkliefhebbers. Kleiner vuurwerk zoals knalerwten, trektouwtjes en sterretjes, mag nog wel afgestoken worden. Dit vuurwerk is het hele jaar te koop.

Bron: NOS Jeugdjournaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here