Het leven van een hooggevoelig persoon

0
213

Hoogsensitieve personen (HSP) hebben een neiging tot het vormen van minder, maar betekenisvolle en duurzame vriendschappen. Hoogsensitieve personen hebben de neiging om diep en hartstochtelijk verliefd te worden. In romantische relaties is het voor hoogsensitieve personen belangrijk om een evenwicht te vinden tussen de behoefte aan een sterke band en de behoefte aan persoonlijke ruimte. Wanneer een niet-HSP en een HSP een relatie hebben, kan de niet-hoogsensitieve persoon de verantwoordelijkheid nemen en zich namens het koppel met de buitenwereld verbinden, maar de hoogsensitieve persoon kan moeite hebben om rust te vinden, ruimte op te eisen, of verlangen om alleen te zijn. Denk je op basis van deze symptomen dat je Jong en HSP bent?  HSP kan ook de rol op zich nemen van het voelen van grotere emoties of het herkennen van subtiliteiten. Wanneer twee hoogsensitieve personen elkaar ontmoeten, zijn hun opwindingsniveaus vergelijkbaar en hebben ze een sterk begrip voor elkaar.

Dagelijkse zelfzorg van een HSP’er

Het is voor HSP’s van groot belang om goed voor zichzelf te zorgen en zich aan een schema te houden dat hen helpt om stress te beheersen. Voldoende slaap krijgen, goed eten en regelmatig bewegen zijn allemaal belangrijke dagelijkse zelfzorg praktijken voor hoogsensitieve personen om gevoed te worden en hun energie te beheersen. Spirituele activiteiten, yoga en een verscheidenheid aan meditatie- en ontspanningstechnieken kunnen allemaal helpen om stress te verlichten en een kalme stemming te genereren. De veilige omgeving van psychotherapie stelt een HSP in staat om hun rijke innerlijke leven, dat zij zelden aan de buitenwereld tonen, te verkennen en te ondersteunen. HSP’s kunnen therapie gebruiken om zichzelf beter te begrijpen, zichzelf te omarmen en te leren met gemak door de wereld te navigeren.

Hoe een hoogsensitief persoon kan verharden

Als je net begint, is afscherming een andere techniek die je zou kunnen gebruiken. Deze techniek wordt veel gebruikt door hoogsensitieve personen die afstand willen nemen van negativiteit. Ze creƫren dan een soort onzichtbaar schild door zich te focussen op ademhalingsoefeningen. Hierdoor ontstaat er een soort veilige bubbel die ingezet kan worden wanneer het nodig is. Als een HSP zich niet op zijn gemak voelt, kan die een mooi schild inbeelden met wit licht. Zo word je omringt met positieve energie en kun je negatieve emoties blokkeren. Het fijne aan deze techniek is dat je wel nog open staat voor liefdevolle emoties van anderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here