Hier let je op bij het aankopen van een Samurai zwaard

0
640

Voor het uitoefenen van zwaardvechtkunst, heb je het geschikte zwaard nodig. Let daarom bij het aankopen van een Samurai zwaard op de besproken zaken in dit artikel. 

Doel van de aankoop is belangrijk 

Als je voor het eerst een Samurai zwaard gaat aankopen, weet je waarschijnlijk niet waar je rekening mee moet houden. Het is vooral belangrijk om de reden en het doel van de aankoop in het achterhoofd te houden. Stel jezelf de volgende vragen: moet het zwaard geschikt zijn voor het beoefenen van de zwaardvechtkunst of is het bedoeld als decoratie? Ben je een verzamelaar van (Samurai) zwaarden? Hecht je veel waarde aan de afwerking van zwaarden of niet? Het budget is ook een factor die meespeelt bij de aankoop van een Samurai zwaard. Dit zijn allemaal zaken waar je rekening mee houdt voordat je een zwaard aankoopt.

Goedkope versus dure zwaarden 

Een Samurai zwaard kan je vinden in verschillende prijsklassen. Maar wat is nu het verschil tussen goedkope en duurdere zwaarden? Goedkope zwaarden zijn vaak gemaakt van stainless steel. Hierdoor liggen de prijzen over het algemeen lager dan bij zwaarden gemaakt uit echte kwaliteitsvolle staalsoorten. Het voordeel bij deze goedkope zwaarden is dat ze onderhoudsvrij zijn. Het nadeel is dan weer dat de kwaliteit veel lager is dan bij andere zwaarden en dat deze enkel gebruikt worden als decoratie aan een muur. Als je ze echt wil gaan gebruiken voor de zwaardvechtkunst, kan je het best de focus leggen op de battle ready zwaarden. Deze zijn ook in verschillende prijsklassen te krijgen, maar over het algemeen is de kwaliteit van elk zwaard goed.

Professioneel advies vragen 

Raak je echt niet verder in de zoektocht naar een Samurai zwaard, dan kan je professioneel advies vragen. Heel wat shops zoals Samurai-katana-shop.nl zijn dagelijks bezig met het aan- en verkopen van zwaarden. Jarenlange kennis en ervaring zorgen ervoor dat ze je kunnen bijstaan in het aankopen van een zwaard en tips kunnen geven waar je zelf niet aan denkt. Of het nu gaat om een decoratief zwaard of een zwaard om echt te gaan gebruiken, dankzij deze hulp vind jij het zwaard dat het best bij jou past! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here