Hockeycoach Cox neemt opvallend besluit: ‘Het is tijd om te stoppen’

0
220

Alexander Cox stopt na dit seizoen als coach in het tophockey. Zijn contract bij Kampong, dat loopt tot de zomer van 2021, dient hij niet uit. Cox wil zich maatschappelijk verbreden.

“Ik wil niet meer geleefd worden door het ritme van het tophockey en kijken welke deuren hierdoor voor me opengaan”, zegt de 42-jarige trainer die gaat onderzoeken op welke manier hij een eigen onderneming kan starten.

Opmerkelijk besluit

Het is een opmerkelijk besluit. Cox gold jarenlang als een van de meest gedreven, ambitieuze hockeycoaches van ons land. Hij was assistent-bondscoach bij de Nederlandse vrouwen tijdens het zilveren WK van 2010, de gouden Spelen van 2012 en het gewonnen WK in 2014.

Bij de Olympische Spelen in 2016 was Cox bij de Nederlandse mannen assistent van bondscoach Max Caldas. Na de uiterst teleurstellende vierde plaats in Rio moest Cox plaatsmaken.

Vorig jaar was Cox bondscoach van Ierland. Dat was geen succes. Hij degradeerde tijdens het EK in Antwerpen met Ierland onverwachts uit de A-poule, en vertrok.

Bij Kampong was Cox sinds 2012 wel een succescoach. Met de EHL-zege pakte hij in 2016 de eerste hoofdprijs voor de Utrechters sinds drie decennia.

In 2017 en 2018 voegde Cox daar met Kampong twee landstitels aan toe. Vorig seizoen moest Kampong in de finale de eer laten aan Bloemendaal.

‘Juiste moment’

Cox zegt dat de behoefte om dagelijks te streven naar nieuwe prijzen is verminderd. “De gedachte om helemaal iets anders te gaan doen leeft al twee, drie jaar bij me. Dit is het juiste moment om mijn leven te veranderen, voel ik.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 3 =