Hockeyer Warmerdam staat voor miraculeuze rentree

0
433

Zijn rechterarm moest waarschijnlijk geamputeerd worden om een zeldzame vorm van kanker uit te bannen, maar hockeyer Dennis Warmerdam wilde nog één keer op het veld staan bij zijn club Pinoké. Op 22 april 2018 nam hij onder luid applaus afscheid als hockeyer.

Vanmiddag maakt Warmerdam weer deel uit van de selectie voor de bekerfinale tegen Amsterdam. Mét twee functionerende armen.

Hoe dat kan? Eind vorig jaar was het wonderbaarlijke verhaal van Warmerdam te lezen bij NOS Sport.

Het verhaal had toen nog een open einde. Officieel kon Warmerdam zichzelf nog niet ‘schoon’ noemen, maar na de eerste goede uitslagen besloot hij voor zichzelf dat de ziekte uit zijn lichaam was.

Warmerdam zei toen al dat hij terug wilde keren op het hoogste niveau. Hij zou weer gaan meetrainen bij Pinoké. “Ik ga er alles aan doen om een betere hockeyer te worden dan ik ooit was. Kijk maar wat ik heb meegemaakt. Het wordt heel moeilijk om mij te stoppen”, zei hij toen strijdbaar.

Groen licht

Inmiddels heeft Warmerdam dus groen licht gekregen: hij mag en kan terugkeren op het hoogste niveau. Volgend seizoen kan hij zijn rentree in de Hoofdklasse maken, maar vandaag staat hij al op het wedstrijdformulier voor de bekerfinale.

“Na een heftige tijd van pijn en verdriet is het nu tijd om vooruit te kijken en te genieten van de mooie dingen die gaan komen”, zegt Warmerdam op de website van Pinoké. “Ik heb niet genoeg woorden om mijn dankbaarheid uit te spreken naar iedereen die samen met mij in deze droom is blijven geloven.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here