Hockeyers boeken belangrijke zege op wereldkampioen België

0
382

De Nederlandse hockeyers hebben in de Pro League gewonnen van België. Oranje versloeg de wereldkampioen in Antwerpen na een sterke tweede helft met 4-0. De moeizame campagne van Oranje in de Pro League kreeg met de winst weer wat kleur.

Nederland kon wel een succesje gebruiken na twee tegenvallende Pro League-resultaten in eigen land: een nederlaag tegen Groot-Brittannië en een 0-0 tegen hekkensluiter Nieuw-Zeeland.

De ploeg van bondscoach Max Caldas haalde in de herhaling van de door Oranje verloren WK-finale van december 2018 ongeschonden de rust dankzij de doelmannen Pirmin Blaak en Sam van der Ven, die om en om keepten.

Trefzekere Kellerman

Na de rust had Oranje een overwicht. Bjorn Kellerman, gepasseerd voor het laatste WK, opende al snel de score nadat hij door Diede van Puffelen aangespeeld was. In het slotkwart counterde Oranje naar 2-0. Via Seve van Ass en Bob de Voogd kwam de bal bij Kellerman, die uit de draai scoorde.

België zette aan en zag een treffer na shoot afgekeurd worden. Met een intikker besliste De Voogd het duel (3-0), waarna kort voor tijd Jeroen Hertzberger ook het net vond.

Nederland steeg door de zege naar de derde plaats in het klassement. De topvier speelt eind juni de grote finale in het Wagener Stadion in Amsterdam.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

elf − twee =