Hockeyers dankzij ruime zege op Schotland groepswinnaar op EK

0
409

De Nederlandse hockeyers hebben zich moeiteloos geplaatst voor de halve finales van het EK in België. De 6-0 zege op Schotland in de laatste groepswedstrijd leverde de ploeg van bondscoach Max Caldas ook de groepswinst op.

Oranje treft daardoor donderdag Spanje in de halve finale. Duitsland en België treffen elkaar in de andere halve finale.

Na eerdere zeges op Ierland (5-1) en Duitsland (3-2) had Oranje aan een punt tegen de al uitgeschakelde Schotten genoeg om als eerste te eindigen in de groep.

Het werd echter al snel duidelijk dat het er zoals verwacht drie zouden worden na doelpunten van Billy Bakker (schot) en Thierry Brinkman, die na een strafcorner van Mink van der Weerden attent reageerde en de rebound binnentikte.

In het tweede kwart slaagde Van der Weerden er bij z’n tweede strafcorner wel in om te scoren waardoor er na de eerste helft een 3-0 tussenstand op het bord stond.

Het was voor de strafcornerspecialist vast een opluchting, aangezien hij dit toernooi nog droog stond.

Na rust gingen er nog drie ballen in waaronder twee strafcorners: Jip Janssen direct en Mirco Pruyser uit de rebound. Brinkman had daarvoor al de 4-0 gemaakt.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here