Hockeysters winnen finale Pro League tegen Australië na shoot-outs

0
342

De Nederlandse hockeysters hebben de eerste editie van de Pro League op hun naam geschreven. In de zinderende finale in Amstelveen (2-2) rekende Oranje pas na shoot-outs af met Australië (4-3).

In twintig duels met Australië ging Oranje maar twee keer als verliezer van het veld. De laatste (1-0 in februari) was pas de eerste nederlaag sinds 2016.

Nederland begon fel en kreeg kansen via Leurink en Matla, maar Australië nam de leiding via Mariah Williams. Marijn Veen zette met een knappe actie de zaken weer recht: 1-1.

Na rust was Australië even de betere, maar keepster Anne Veenendaal stond pal. De VAR keurde de 2-1 van Laurien Leurink nog af (wegens afhouden door Kelly Jonker), maar dat was uitstel.

Het duel leek beslist toen Jonker zelf de 2-1 op het bord zette. Australië gaf zich echter niet gewonnen en twee minuten voor tijd kwam het toch nog op 2-2.

Een strafcorner belandde op de voet van Caia van Maasakker, die bij de paal stond en dus was een strafbal de logische sanctie: Kaitlin Nobbs hield het hoofd koel.

Bij het laatste WK moesten shoot-outs ook de beslissing brengen tussen beide ploegen. Toen won Oranje en dat scenario voltrok zich opnieuw: Maddy Fitzpatrick, Veen en Brooke Peris slaagden er niet in te scoren, waardoor Lauren Stam (met een schuine aanloop) Oranje de titel schonk.

Op de olympische titel na heeft Oranje nu alle hockeytitels in bezit.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × drie =