Hoe breng je gel nagellak aan?

0
461

Wanneer we niet naar een nagelstyliste kunnen voor onze nagels is het natuurlijk ideaal als je dit gewoon zelf en thuis kunt doen. Gel nagels zijn dan een goed optie, omdat het makkelijk aan te brengen is en het een langdurig resultaat heeft. Ideaal je eigen nagelstudio thuis! Lees snel verder hoe jij ook mooie verzorgde nagels krijgt.

Voorbereiden 

Ten eerste is het belangrijk om je nagels goed te reinigen. Was je handen en zorg er vervolgens voor dat je nagels en handen niet meer nat zijn. Dit is erg belangrijk voor het hechten van de producten op je nagelbed. Daarna is het tijd om je nagels voor te bereiden. Dit doe je door je nagelbed te vijlen. Hiermee maak je je nagelbed wat ruwer waardoor de basecoat uiteindelijk beter hecht aan je nagel en je nagellak langer blijft zitten.

De gellak aanbrengen

Vervolgens is het tijd om de basecoat aan te brengen. Dit beschermt je eigen nagel, maar zorgt er ook voor dat je gellak langer blijft zitten. De basecoat laat je vervolgens uitharden onder de lamp. Je kunt kiezen voor een UV-lamp of een LED-lamp. Een LED-lamp werkt sneller, dus is dan ook aan te raden. Daarna is het tijd om je favoriete kleur aan te brengen. Ga jij voor een nude kleur of juist voor een opvallende kleur? Laat ook deze kleur weer drogen onder de lamp. Als het nodig is, kun je ervoor kiezen om nog een laagje van de kleur aan te brengen om ervoor te zorgen dat het extra dekkend is. Daarna is het tijd voor een topcoat. Hier kun je kiezen voor matte of juist een glanzende finish. Let op dat bij sommige topcoats nog het plakkerige laagje van de lak verwijderd moet worden.

Verzorgen

Als je helemaal tevreden bent over het uiteindelijke resultaat is het nog tijd om je nagels te verzorgen. DIt doe je door een nagelriemolie aan te brengen. Op deze manier heb je 2-3 weken plezier van verzorgde nagels. Wanneer je het te ver uitgegroeid vindt, kun je het gemakkelijk verwijderen. Hiervoor zijn verschillende technieken. Zo kun je het losweken met een remover, maar je kunt ook gebruik maken van de peel off techniek. Daarna kun je weer een nieuwe gellak aanbrengen en je kunt er weer even tegenaan!

Sets

Je hebt dus aardig wat producten nodig als je je eigen gelnagels wilt doen, zoals een lamp, vijl, basecoat en natuurlijk de kleur. Het is veel werk om dit allemaal zelf uit te zoeken, daarom zijn er speciale gellak sets uitgebracht. In zo’n nagellak set vind je alles wat je nodig hebt, zelfs remover en cleaner pockets. Wanneer je ervoor kiest om een set te bestellen, kun je dus gelijk beginnen. In deze sets zit zelfs een LED-lamp, waardoor je nog sneller kunt werken. Bij een set zit 1 kleur nagellak, maar er zijn natuurlijk nog veel meer andere kleuren. Zo worden er ook speciale collecties uitgebracht, zoals devotion, boudior charm en island wave. Daarnaast worden er ook nog seizoensgebonden kleuren uitgebracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here