Hoe en wat is outplacement precies?

0
359

Op de huidige arbeidsmarkt zijn herstructurering en verandering van het personeelsbestand een vast onderdeel van de dagelijkse gang van zaken en zullen ze op een bepaald moment in hun loopbaan bijna iedereen treffen. Outplacementdiensten zijn een algemene ondersteuning die door organisaties wordt geboden om individuen bij te staan tijdens loopbaantransitie en loopbaanverandering. Dus blijf lezen, in dit artikel zullen we onthullen wat outplacement is, en enkele van de voordelen ervan.

Wat is outplacement?


Outplacement is de ondersteunende diensten die verantwoordelijke werkgevers bieden aan werknemers die hun bedrijf verlaten, om hen te helpen bij de overgang naar nieuwe banen en om zich te heroriënteren op de arbeidsmarkt.

De outplacementsector is meer dan € 5 miljard waard. Outplacementdiensten omvatten doorgaans het schrijven van cv’s, de ontwikkeling van LinkedIn-profielen, begeleiding bij het zoeken naar een baan, voorbereiding op sollicitatiegesprekken en loopbaancoaching.

Outplacementvoordelen voor werknemers


Er zijn veel voordelen voor werknemers wanneer het wordt aangeboden om outplacementdiensten aan te bieden. Waarschijnlijk het belangrijkste kenmerk van outplacement is om werknemers emotionele steun te geven en loopbaancoaching te bieden, wat de werknemer kan helpen bij het bepalen van het juiste carrièrepad en mogelijke alternatieven om te overwegen.

Loopbaancoaches kunnen ontheemde werknemers helpen bij het ontwikkelen van een persoonlijke website om personal branding tot stand te brengen en helpen bij de ontwikkeling van vaardigheden om de kandidaat aantrekkelijker te maken voor werkgevers.

De werknemer moet kunnen werken met een outplacementspecialist die hen helpt bij het vernieuwen van hun cv en het opstellen van begeleidings- / vervolgbrieven. De outplacementspecialist zal ook het LinkedIn-profiel van de ontheemde werknemer ontwikkelen en/of bijwerken en hen leren hoe ze dit effectief kunnen gebruiken voor netwerken en solliciteren.

Outplacementvoordelen voor werkgevers


Ook voor werkgevers zijn er veel voordelen om outplacementdiensten aan te bieden. Outplacement kan de productiviteit, winstgevendheid, merkwaarde en reputatie van een organisatie helpen versterken.

Corporate branding is uitermate belangrijk voor bedrijven en heeft een directe impact op het aantrekken van nieuw talent en het vergroten van de betrokkenheid van medewerkers. Bedrijven die outplacementdiensten gebruiken, laten werknemers zien dat ze geven om hun welzijn en wat er met hen gebeurt in het ongelukkige geval van ontslagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 2 =