Hoe ga ik huidveroudering tegen?

0
172

Als kind wil je vaak niets liever dan volwassen zijn. Als je volwassen bent mag je immers alles doen wat je zelf wilt. Maar ben je eenmaal volwassen, dan verlang je al snel weer terug naar je jeugd. Een tijd waarin je een onbezorgd en rimpelvrij leven had. Want laten we eerlijk zijn, na je vijfentwintigste levensjaar begin je al tekenen van ouderdom te zien. Langzaam maar zeker beginnen de rimpels in je voorhoofd blijvend zichtbaar te worden. Ook lachrimpels en kraaienpootjes zijn hier onderdeel van. Logisch dat veel mensen op zoek zijn naar een manier om huidveroudering tegen te gaan.

Collageen tegen huidveroudering

Na je vijfentwintigste levensjaar vertraagt de collageenproductie. Collageen zorgt voor stevigheid en elasticiteit in de huid. Daarnaast is collageen belangrijk voor gewrichten, je nagels en haar. Wil je de vertraging van de collageenproductie tegengaan? Dan raden we je aan om collageen poeder te kopen.

Voorkom stress

Stress doet een mens geen goed. Het is eigenlijk funest voor je hele lichaam, zowel mentaal als fysiek. Heb je veel stress? Dan zie je dit al snel terug in je huid. Huidcellen hebben namelijk te lijden onder (negatieve) stress. Wil je huidveroudering tegengaan? Zorg er dan voor dat je dagelijks voldoende ontspant. Neem niet teveel hork op je vork en neem dagelijks een momentje voor jezelf. Bijvoorbeeld door dagelijks aan yoga te doen, in bad te gaan of door een bezoek aan de sauna.

Gezonde voeding

Ga voor een natuurlijk voeding, Het heeft positieve effecten op je huid en gaat huidveroudering tegen. Eet gevarieerd en zorg ervoor dat je voldoende groente, fruit en peulvruchten binnenkrijgt. Heb je moeite om gevarieerd te eten? Neem dan eens een kijkje bij de beste voedingssupplementen.

Pas op met de zon

De zon is heerlijk, maar kan tegelijkertijd ook funest zijn voor je huid. Smeer daarom altijd zonnebrandcrème en ga bij voorkeur niet onder de zonnebank. Schade die je huid oploopt door de zon kan namelijk niet meer herstellen.