Hoe hou je je studentenhuis ongedierte vrij?

0
382

Na veel denken heb je eigenlijk de studie gekozen die jij wilt gaan volgen. Maar deze is in de grote stad ver weg van je huis dus nu is het zaak dat je snel een woning gaat zoeken dichtbij de school. Een studentenhuis waar je allemaal nieuwe mensen kan leren kennen is dan een goed idee. Maar hoe zorg je dat alles schoon blijft als je met zoveel verschillende mensen woont? En hoe zorg je dat je geen last krijgt van ongedierte? In deze blog gaan we het hebben over hoe je ervoor kan zorgen dat huismuizen weg blijven uit het studentenhuis.

De invloed van huismuizen in een studentenhuis

Er zijn veel verschillende soorten ongedierte; vliegen, kakkerlakken, mieren, en huismuizen zijn er hier een aantal van. Het is vrij duidelijk dat niemand graag ongedierte bij hem of haar huis of op het kantoor wil hebben. In een studentenhuis hebben studenten meestal een eigen kamer maar ook gezamenlijke ruimtes waar iedereen in en uit kan lopen. De hygi├źne in de huizen is vaak niet optimaal. Dit kan er dan ook voor zorgen dat de gedeelde ruimtes een risico factor worden. Het ongedierte is namelijk op zoek naar plekken waar het niet schoon is, want dit is waar zij van leven. Huismuizen zijn een van de meest vervelende soorten ongedierte die je kan hebben in je huis. Dit komt omdat ze ziektekiemen de gehele dag door verspreiden. De verspreiding gaat bij het dier via de urine omdat een huismuis geen blaas heeft. Huismuizen nemen dan ook allerlei soorten infecties met zich mee die kunnen leiden tot schadelijk gevolgen voor de studenten, zoals voedselvergiftiging.

Tips voor het studentenhuis

De vraag is dan ook wat kun je doen aan huismuizen? Hoe zorg je ervoor dat ze weg blijven uit het studentenhuis? Hieronder gaan we een aantal tips geven die de bovenstaande vragen zullen beantwoorden.

Het is belangrijk dat er wordt gerealiseerd dat de eerste stap komt vanuit de studenten zelf. Zij moeten samen goede regels en maatregelen opstellen zodat huismuizen overlast wordt vermindert. Dit kan al beginnen met wering gaas toevoegen op de plekken in het huis waar in- en doorgangen zijn.

Zorg ervoor dat de vuilnis- en afvalbakken afgesloten zijn. Samen met dit gaat dat het verstandig is om er ook voor te zorgen dat er geen vuilniszakken openstaan of dat er over volle zakken staan met afval.

Controleer dagelijks of er geen eten open en bloot blijft liggen in de keuken of een andere ruimte.

Zorg dat de kastjes in de keuken goed dicht zijn en controleer of deze ook geen open voedsel verpakkingen hebben.

Maak met je huisgenoten een schema wie wanneer de keuken schoonmaakt en wie bijvoorbeeld de gemeenschappelijke ruimtes stofzuigt op een dagelijkse basis.

Controleer regelmatig plekken waar huismuizen het fijn vinden om te zitten zoals achter een kastje in de keuken of achter de koelkast.

Zorg dat de magnetron dagelijks wordt schoon gemaakt en er geen etensresten blijven liggen in de magnetron.

Dit is meteen ook een van de belangrijkste dingen, je kan nog zoveel gif neerzetten als je wit maar als er een plek is waar etensresten liggen dan zullen de huismuizen toch terugkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here