Hoe maak ik een goede planning?

0
300

Plannen, plannen, plannen; het wordt steeds belangrijker om dit goed te beheersen in de wereld van vandaag. Iedereen krijgt het steeds drukker en naarmate je ouder wordt heb je ook steeds meer (figuurlijke) ballen die je hoog moet houden. Het wordt steeds moeilijker om dit allemaal te doen. Hoe doe je dit en hoe zorg je dat je een realistische planning maakt? 

Bepaal prioriteiten

Een hele lijst opstellen met alle to-do’s van vandaag of morgen, dat werkt niet altijd even motiverend. Alle kleine dingen moet je namelijk opschrijven, van het doen van een wasje tot het wegbrengen van een pakketje. Als je dit allemaal opschrijft kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet en zo ook geen goede planning meer kan maken. Daarom is het belangrijk dat je prioriteiten leert stellen, waardoor je weet waar je de dag mee moet beginnen om te zorgen dat je een vliegende start maakt. De kleine projecten kan je dan tussendoor doen, maar je moet leren om te weten wat het belangrijkste is en wat je eventueel ook nog wel een dag later zou kunnen doen.

Plan realistisch

Soms ben je zo enthousiast aan het plannen, dat je veel te veel op een dag plant. Probeer daarom realistisch te plannen. Dit zorgt er ook voor dat je jouw planning kan volgen en niet dat je opgeeft omdat je het eerste punt op de planning al niet binnen de tijd hebt weten te halen. Je staat er echter niet alleen voor, je kan gebruik maken van verschillende hulpmiddelen. Zo heeft planningsoftwareselect.nl een makkelijke tool voor ondernemers waarmee je kan leren plannen.  Hier vind je snel een software die bij je past, waardoor je geen verspilde tijd kwijt bent en vrijwel meteen aan de slag kan.

Plan slim!

Zoals hierboven al even beschreven, sta je er niet alleen voor. Je kan namelijk gebruik maken van hulpmiddelen die het makkelijker maken om goed te plannen. Zo bestaan er verschillende handige planning tools waarmee je het een stuk makkelijker maakt voor jezelf. Zoek eens verschillende manieren op en probeer het vooral uit. Zo kan het ook zijn dat je het juist wel heel prettig vindt om simpelweg een papiertje te pakken en het uit te schrijven, of is een programma die je ermee helpt juist voor jou weggelegd. Give it a try en ga slimmer om met je tijd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here