Hoe richt je jouw kantoor plek in?

0
289

De inrichting van jouw kantoor plek is heel belangrijk. Wanneer er klanten en andere bezoekers over de vloer komen is dit een eerste indruk die ze krijgen van het bedrijf. Een goede werkomgeving is ook belangrijk voor de werksfeer.

Waarom is de inrichting van jouw kantoor plek belangrijk?

De inrichting van jouw kantoorplek, schetst het eerste beeld van het bedrijf of de instelling. Veel mensen vinden het lastig om een keuze te maken voor een bepaalde stijl of inrichting. Palmberg heeft veel keuze in verschillende kantoormeubilair. Kantoormeubilair moet niet alleen mooi zijn maar natuurlijk ook functioneel. Het is erg belangrijk dat de werknemers comfortabel hun werkzaamheden uit kunnen voeren. Niet alleen het kantoormeubilair bepaald de inrichting van het kantoor. Ook de kleuren en aankleding van de kantoorplek spelen een grote rol. Het toepassen van bepaalde kleuren, materialen of patronen op de kantoorplek is belangrijk voor het imago van het bedrijf.

Het inrichten van een kleine kantoorplek

Veel startende ondernemers beginnen niet meteen in een heel groot pand. Vaak bestaan deze ondernemer uit circa 2 personen. Dit betekent echter niet dat de inrichting van de kantoorplek niet belangrijk is. Het inrichten van een kleine kantoorplek kan net zo moeilijk zijn als het inrichten van een grotere kantoorplek. Bij een kleinere kantoorruimte is het belangrijk om zoveel mogelijk ruimte te creëren met daglicht. Wanneer de ruimte erg licht is, oogt de kantoorplek al veel ruimer. Hetzelfde geldt voor het toepassen van lichte kleuren op bijvoorbeeld de vloer of muur. Verder is het belangrijk om bij een kleinere kantoorplek de afweging te maken tussen welke kantoormeubilair echt noodzakelijk is. Wanneer je dit voor jezelf op een rijtje hebt zou je kunnen kijken of je verschillende meubilair zou kunnen combineren. Een ladekastje onder je bureau scheelt alweer ruimte voor een kast ergens anders in de kantoorruimte. 

Waar kun je op letten bij het inrichten van de kantoorplek?

Een heel belangrijk punt is het aanbrengen van een kleur. Wanneer je overal alleen maar witte muren hebt oogt dit al snel saai. Het is belangrijk dat de kleuren die je toepast goed in balans zijn. Zorg ervoor dat de kleuren in combinatie met de patronen een geheel vormen. Dit kun je doen door verschillende kleuren of patronen regelmatig terug te laten komen in de ruimte. Het toepassen van planten op kantoor is ook belangrijk. Het is namelijk bewezen dat planten op de werkplek zorgen voor vermindering van stress. Een groene omgeving werkt namelijk rustgevend, en het ziet er ook nog eens gezellig uit. Het toepassen van een eyecatcher is ook erg positief voor de inrichting. Wanneer je bijvoorbeeld bij een verzekeringsmaatschappij voor auto’s werkt, zou je binnen bij de hoofdingang een stoere auto kunnen zetten. Het is daarom ook heel belangrijk dat de eyecatcher die je plaatst betrekking heeft op jouw bedrijf. Probeer hiermee altijd professioneel te blijven, dit is natuurlijk het allerbelangrijkst. Zorg ook voor een gezellige kantine of koffiehoek, waar het personeel door de dag heen even een babbel met elkaar kan maken. Dit heeft veel invloed op de onderlinge werksfeer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here