Hoe stop je spam e-mails?

0
322

Iedereen heeft hier wel mee te maken: spam e-mails. Misschien ontvang je dagelijks wel een aantal spamberichten. Dit kan ontzettend vervelend zijn en hier wil je waarschijnlijk het liefst zo snel mogelijk vanaf. Maar hoe stop je spam e-mails? In dit artikel geven wij je drie tips.

Tip 1: Stel een spamfilter in

Bij sommige e-mailproviders is er automatisch een spamfilter ingesteld, zoals bij Gmail en Outlook. Maak je echt gebruik van online webmail of webmail van universiteiten? Dan moet je wellicht zelf je spamfilter instellen. Controleer of dit bij jouw e-mailprovider nodig is. Vervolgens kun je in jouw online webmail inloggen en je spamfilter instellen via de instellingen. Hiermee worden er al heel wat spammails weggefilterd, zodat ze niet in je inbox komen.

Tip 2: Meld je af van nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven waarvoor je jezelf hebt aangemeld zijn eigenlijk niet echt spam, maar zo zien we het vaak wel. Om minder van dit soort e-mails te ontvangen kun je je afmelden via de link in de mail. Je kunt er soms ook voor kiezen om de nieuwsbrief minder vaak te ontvangen. Wees wel selectief met het afmelden via de afmeldlink. Doe dit alleen bij bedrijven die betrouwbaar zijn en waarbij je jezelf hebt aangemeld voor de nieuwsbrief. Onbekende bedrijven die echte spam mails sturen zien dat je e-mailadres actief is, als je op de afmeldlink klikt. Ze gaan dan vaak alleen maar meer spam versturen.

Tip 3: Zorg ervoor dat afbeeldingen niet automatisch geladen worden

Meestal worden de afbeeldingen in e-mails standaard automatisch geladen. Om spam te voorkomen is het echter aan te raden om dit uit te zetten. Bedrijven die spam versturen zien door het laden van de afbeeldingen namelijk dat je e-mailadres nog actief is. De kans is groot dat ze dan meer spam e-mails gaan versturen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here