Hörmann garagedeuren automatiseren

0
1188

Heb je er ook schoon genoeg van om iedere dag uit je auto te moeten stappen om je Hörmann garagedeur handmatig te openen en wil je de deur elektrisch bedienbaar maken? Lees dan snel verder. In dit artikel vertellen we je namelijk alles dat je moet weten over het elektrische maken van garagedeuren.

De Promatic 4 en Supramatic 4

Hörmann heeft twee topmotoren op de markt gebracht om je garagedeur elektrisch bedienbaar te maken: de Promatic 4 en de Supramatic 4. Met deze motoren is het niet alleen mogelijk om met een handzender de garagedeuren te openen en te sluiten. Je kunt namelijk met de BlueSecure App (gratis te downloaden) de deur ook open en sluiten en zelfs de verlichting van de deuraandrijving aan- en uitzetten.

De motoren bieden je zelfs de mogelijkheid om de deur op afstand te openen. Bijvoorbeeld als de postbode een pakket wilt afgeven, maar je niet thuis bent. Met een druk op de knop open je de deur, zodat de postbode het pakket in de garage kan zetten.

Andere voordelen van de motoren

Naast de bovenstaande voordelen bieden de Promatic en Supramatic motoren je nog meer voordelen. Je kunt bijvoorbeeld de deur op een zogenoemde ventilatiestand zetten, zodat het zomers lekker kan doortochten in je woning en garage. Daarnaast openen de motoren de garagedeur 40% sneller dan de vorige versies. Zo gaat wegrijden en parkeren een stuk sneller!

Elektrische garagedeuren en veiligheid

De motoren van Hörmann hebben een ingebouwde beveiliging, zodat de deur direct weer omhoog gaat als er zich een voorwerp of een persoon tussen het grondoppervlak en de deur bevindt en het deurblad daarmee contact maakt. Bovendien zijn de motoren van een optilbeveiliging voorzien. Het omhoog duwen van de deur wordt daardoor tegengegaan.

Heb je een garagedeur met een ingebouwde loopdeur? Dan kun je de loopdeur van een loopdeurcontact voorzien. Daardoor zal de garagedeur niet geopend kunnen worden als de loopdeur open staat. Dat geeft een veilig gevoel en voorkomt ongelukken en beschadigingen.

Welke soorten garagedeuren zijn elektrisch te maken?

In principe zijn roldeuren, kanteldeuren, sectionaaldeuren en openslaande garagedeuren elektrisch bedienbaar te maken. Daardoor is het meestal niet nodig om de garagedeur te vervangen. Voordat je een motor bestelt, is het echter aan te raden om een garagedeur specialist om advies te vragen. Zo weet je zeker dat je de juiste motor aanschaft. Daarbij is ons advies om de motor te laten monteren, zodat de montage op correcte wijze wordt gedaan.Behoefte aan meer informatie? Lees hier meer over elektrische garagedeuren en Hörmann motoren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

zeventien − 10 =