Inspireer jij anderen graag met mode? Dan is modestylist wat voor jou!

0
364

Ben jij het type dat vrienden en vriendinnen graag van mode en styling advies voorziet. Of ga je zelfs een stap verder en help je mensen graag met het vinden van nieuwe outfits die een toevoeging zijn van hun persoonlijke stijl? Hou je van mode, beauty en lifestyle? Dan is een droombaan als mode expert en personal shopper voor je weggelegd.

Dankzij het internet bestaan er jobs waar je vroeger nooit van hoorde. Over 10 jaar zullen er wederom banen zijn die je vandaag nog niet kunt bedenken. Een van de jobs die dankzij de intense groei van e-commerce technologie en internet zijn ontstaan is online modestylist.

Wat doe je als mode adviseur precies?

Een online mode stylist helpt als een echte personal shopper mensen op afstand met het stijlen van hun voorkomen. Met jouw mode expertise en kennis van de laatste modetrends help jij anderen om een stijl te creëren of nieuwe outfits voor verschillende gelegenheden samen te stellen op basis van de persoonlijke smaak en voorkeuren van mensen. Deze gelegenheden kunnen zijn kleding voor een sollicitatiegesprek, een belangrijke meeting, trendy sportkleding en vele andere.

Modestylist worden.

Tegenwoordig is het worden van modestylist een stuk makkelijker dan voorheen. Waar je vroeger nog voor naar de modeacademie moest. Kun je nu allerlei opleidingen gericht op mode op afstand leren via een online cursus of opleiding. Vakopleidingen zoals kleding leren maken, personal shopper, imago stylist, stoffen en kleuren of modeontwerper kun je eenvoudig vanuit thuis volgen via een online studie. 

Op deze pagina vind je een selectie van enkele populaire mode stylist opleidingen met een variërende studieduur van tussen de 6 en 10 maanden. www.studie24.nl/modestylist-cursussen/

Al deze cursussen hebben gemeen dat het echte vakopleidingen zijn en je hier een diploma of geaccrediteerd certificaat voor kunt halen. Tevens is elke mode cursus vanuit huis geheeld online te volgen. Het enige wat je nodig hebt is een normale internetverbinding, een computer, laptop of tablet en voldoende motivatie om te studeren.

Meer dan een personal shopper.

Met een opleiding als modestylist, imago stylist, adviseur of personal shopper kun je veel kanten op. Hoewel het voor de hand ligt dat je bij een organisatie kunt werken die een relevante beauty service heeft waarbij je mensen adviseert met kleding en beauty of hoe ze goedkoop kunnen shoppen. Kan dit ook op persoonlijker niveau. 

Zo zou je privé stylist kunnen worden van een bekend persoon. Daarnaast is er een grote doelgroep mensen die graag gebruik maken van een echte personal shopper die ze helpt met dagelijks eboodschappen maar ook mee gaat om kleding te kopen al dan niet dit alleen doet. Denk hierbij aan een selecte groep rijke mensen die doorgaans heel druk zijn met hun bedrijven maar er wel altijd representatief uit moeten zien. 

Imago stylist voor bekende personen.

Maar ook bekende mensen zoals artiesten hebben altijd een imago stylist en iemand die hen helpt met hoe ze eruit zien. Welke kleding ze dragen, welke merken wel of niet, welke kleuren passen bij hun persoonlijkheid, en stralen ze positiviteit uit. Welke boodschap een artiest wilt uitdragen met zijn imago is heel erg afhankelijk van hoe ze eruit zien. Als imago stylist speel je hier dus een grote rol in.

Online onderwijs op je eigen niveau 

Het mooie van dit soort online onderwijs is dat ze doorgaans niet lang duren en je ze op je eigen niveau kunt volgen. Vooropleidingen is niet nodig en kun je dit zelfs naast je werk doen wanneer je iets ander ambieert maar eerst een andere opleiding wilt volgen. Dit geldt overigens voor alle online opleidingen op afstand. Wil je meer interessante blogs lezen over onderwijs kijk dan hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × vijf =