Inter-spits Lukaku roept UEFA op tot actie na racisme bij Slavia Praag

0
344

Romelu Lukaku zegt tijdens het uitduel met Slavia Praag in de Champions League, woensdagavond, racistisch te zijn bejegend door fans van de Tsjechische club. De aanvaller van Internazionale roept de Europese voetbalbond UEFA op tot actie.

Volgens Lukaku werd hij tijdens de wedstrijd in Praag tot twee keer toe geconfronteerd met racistische spreekkoren. “Ik hoop dat de UEFA hier iets tegen doet, want het hele stadion deed het na de eerste treffer van Lautaro Martínez. Dit soort dingen mogen in stadions niet gebeuren”, zei de Belgische topspits.

Niet voor het eerst

Het is niet de eerste keer dat Lukaku racistisch is bejegend. In september werd hij tijdens een competitiewedstrijd tegen Cagliari geconfronteerd met apengeluiden. Een paar weken later werd een Italiaanse voetbalanalyticus van de buis gehaald na een racistische opmerking aan het adres van de spits.

Lukaku leverde tegen Slavia een grote bijdrage aan de overwinning van Inter (3-1), met een doelpunt en twee assists. De Italiaanse club zette zodoende een goede stap in de richting van overwintering in de Champions League.

Aanvalsplan tegen racisme

In Nederland werd vorige week zondag de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior gestaakt vanwege racistische leuzen aan het adres van Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira.

In januari moet een aanvalsplan klaar zijn tegen racisme op en rond de voetbalvelden. Dat heeft minister Bruins van Sport donderdag gezegd na een gesprek van het kabinet met de KNVB.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here