Interessante opleidingen voor als je een mensen-mens bent

0
322

Het kan lastig zijn om te bedenken welke opleiding je wilt gaan doen. Als je een echt mensen-mens bent denken mensen vaak aan de zorg. Als dit niks voor jou is lijkt het alsof er niet zo veel opleidingen overblijven. Toch zijn er echt een heleboel opleidingen die geschikt zijn voor jou. Overweeg bijvoorbeeld om een social work hbo opleiding te gaan volgen. Op deze opleiding zul je merken dat al jouw kwaliteiten van pas komen.

Social work

Het Nederlandse woord voor social work is sociaal werk. De benaming geeft al een beetje aan het werk inhoudt. Met deze opleiding kun je veel verschillende beroepen worden. Al deze beroepen zullen erop gericht zijn om mensen te helpen. Vaak krijg je te maken met mensen die niet helemaal op hun plek zijn of waar het niet goed mee gaat. Jij krijgt dan de taak om ze zo veel mogelijk te helpen om hun leven weer goed op te pakken. Dit is dus werk met een grote invloed op onze samenleving. Zonder social work zouden een heleboel mensen nu zomaar aan hun lot worden overgelaten. Dit werk geeft daardoor een hoop voldoening. Het is enorm motiverend als je iemand echt goed helpt. De mensen die je begeleidt zijn vaak ontzettend dankbaar voor de moeite die je voor ze hebt gedaan.

Beroepscode

Als maatschappelijk werker heb je te maken met een beroepscode. Deze code houdt in dat je gevoelige informatie van een cliënt niet met anderen mag delen. Dit is om er voor te zorgen dat alles wat je met een sociaal werker bespreekt echt privé blijft. Er zijn natuurlijk een aantal uitzonderingen die heel nuttig kunnen zijn. Als er bijvoorbeeld sprake is van kindermishandeling hoeft de hulpverlener dit niet geheim te houden voor mensen die het betreffende kind kunnen helpen. Het is hoe dan ook verboden om details over cliënten in je privéleven te bespreken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here