IOC kijkt nu toch naar uitstellen Spelen: ‘Uitkomst over vier weken’

0
246

Nu het coronavirus zich wereldwijd rap blijft verspreiden, gaat het International Olympisch Comité voor het eerst serieus kijken of de Spelen van Tokio verzet moeten worden. Die wens was er al langer vanuit de sportwereld.

“We zijn ervan overtuigd dat we deze discussie binnen vier weken kunnen afronden. Over een aantal kritieke locaties voor de Spelen kunnen we misschien niet meer beschikken”, stelt het IOC in een verklaring.

In die verklaring staat ook dat het IOC de oorspronkelijke startdatum van vrijdag 24 juli nog niet uit zijn hoofd heeft gezet. “In Japan zien we grote verbeteringen. Dat kan ons veel vertrouwen geven.”

IOC wilde lang niet wijken

Zaterdag zei IOC-voorzitter Thomas Bach nog er alles aan te doen om de Spelen volgens planning in de zomer te houden.

De kritiek op het vooralsnog doorgaan van de Spelen wordt ondertussen steeds luider. Onder andere het Braziliaans olympisch comité, dat de Spelen in 2016 organiseerde, en de Britse en Amerikaanse atletiekbonden pleiten voor uitstel.

NOC*NSF pleitte er zondag nog voor dat de Spelen in Tokio alleen gehouden kunnen worden als het coronavirus in de hele wereld onder controle is. Dat heeft de sportkoepel per brief aan het Internationaal Olympisch Comité laten weten.

De wielerbond KNWU pleitte zaterdag als eerste in Nederland voor uitstel van de Olympische Spelen. Een dag later volgde ook de Atletiekunie.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

zes − 1 =