Italië eenvoudig naar laatste zestien na hoofdrol voor VAR Makkelie

0
367

Italië heeft zich geplaatst voor de volgende ronde op het WK voetbal voor vrouwen. Meermaals ingrijpen van VAR Danny Makkelie bezorgde de Italiaanse vrouwen een eenvoudig avondje tegen Jamaica: 5-0.

Makkelie voerde na tien minuten spelen overleg met arbiter Anna Marie Keighley, waarna Italië en penalty kreeg toegekend. Nadat Cristiana Girelli het buitenkansje had verprutst, greep de Nederlandse videoscheidsrechter opnieuw in.

Sydney Schneider werd door haar keeperswerk in de eerste wedstrijd tegen Brazilië nog flink bejubeld en stompte nu de inzet van Girelli tot corner. Maar Makkelie zag dat de doelvrouw daarbij te ver voor haar lijn stond, waarna de strafschop opnieuw moest worden genomen.

Schneider werd van held plotseling tot schlemiel. In de herkansing werd ze door Girelli op het verkeerde been gezet en na rust ging ze gruwelijk de fout in bij een hoge bal. Girelli, die ook al de tweede Italiaanse treffer produceerde, kreeg zo een hattrick in de schoot geworpen.

Het zo enthousiast begonnen Jamaica oogde ineens erg onbeholpen. Khadija Shaw kwam weg met geel toen ze met een poging tot een omhaal keihard het hoofd van haar tegenstandster raakte en Schneider kon nog twee keer vissen na inzetten van invalster Aurora Galli.

Toch hebben de ‘Reggae Girlz’ na twee ruime nederlagen nog een theoretische kans op de volgende ronde, met dinsdag de afsluitende partij tegen Australië op het menu. Italië kan tegelijkertijd tegen Brazilië de groepswinst veiligstellen, om de sterke landen te ontlopen in de strijd om een plek in de kwartfinales.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 11 =