Italië snakte naar voetbal: kijkcijferrecord voor Juventus-AC Milan

0
332

De eerste voetbalwedstrijd in Italië sinds de coronacrisis heeft meteen een kijkcijferrecord opgeleverd. Blijkbaar snakten de Italianen er weer naar om een voetbalwedstrijd op televisie te zien, want de return in de halve finales van het bekertoernooi tussen Juventus en AC Milan trok vrijdag 8,3 miljoen kijkers op de nationale televisiezender RAI. Daarmee was het de best bekeken wedstrijd van dit seizoen.

Het eerste duel tussen Juventus en AC Milan, toen nog voor volle tribunes in Milaan, trok in februari 8 miljoen kijkers. De wedstrijden om de Coppa Italia worden in Italië uitgezonden door de publieke omroep, terwijl de wedstrijden in de Serie A alleen achter de decoder te bekijken zijn.

De 8,3 miljoen kijkers werden vrijdagavond niet beloond met een doelpunt. Het duel begon met een minuut stilte voor de coronaslachtoffers en eindigde in 0-0, ook omdat Cristiano Ronaldo een strafschop miste. Na de 1-1 in Milaan was dat voor Juventus genoeg om op basis van het uitdoelpunt de finale om de Coppa Italia te halen.

Bundesliga

Ook de herstart van de Bundesliga leverde half mei geweldige kijkcijfers op. De Duitse betaalzender Sky registreerde bij het begin van Borussia Dortmund tegen Schalke 04 bijna vier miljoen kijkers. Dat was het dubbele van het normale aantal op zaterdagmiddag.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here