Jong AZ-Almere City wordt overgespeeld wegens systeemfout KNVB

0
267

Het duel in de eerste divisie tussen Jong AZ en Almere City wordt vanwege een fout bij de KNVB overgespeeld. In de wedstrijd van 27 januari (3-3) speelde Jong AZ-speler Kenzo Goudmijn mee, terwijl hij geschorst was.

Vanwege een foutieve registratie van het aantal gele kaarten was hij ten onrechte als speelgerechtigd aangemerkt. Almere City deed aangifte bij het bestuur betaald voetbal en diende een verzoek in om het duel over te laten spelen.

De wedstrijd wordt op maandag 2 maart om 20.00 uur overgespeeld.

‘Overlopende registraties’

Volgens de KNVB heeft de fout te maken met zogeheten ‘overlopende registraties’. Dat zijn gele kaarten uit de laatste speelronden van het vorige seizoen, die worden meegenomen naar de huidige jaargang.

De kaarten die Goudmijn meenam, waren echter genoteerd als kaarten voor het eerste elftal en niet voor de belofteploeg. Daar zat volgens de bond de fout.

Niet-speelgerechtigde speler

Twee seizoenen geleden moest het duel tussen Jong Ajax en NEC in de eerste divisie opnieuw worden gespeeld. Jong Ajax won in april 2018 de wedstrijd met 2-0, maar had met Teun Bijleveld een niet-speelgerechtigde speler opgesteld.

Bijleveld had in de voorgaande wedstrijd tegen FC Dordrecht zijn vijfde gele kaart ontvangen, wat normaal gesproken een schorsing had moeten betekenen voor de wedstrijd tegen NEC. Door een administratieve fout van de KNVB was dit echter niet bekend bij de bond en bij Ajax. Daarop besloot de KNVB dat het duel opnieuw gespeeld moest worden.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here