Kampioen Liverpool krijgt eindelijk de beker en viert landstitel op Anfield

0
303

Liverpool is na dertig jaar wachten eindelijk officieel gekroond tot landskampioen. Een maand geleden werd de titel al veiliggesteld, maar woensdagavond werd de beker pas uitgereikt.

Liverpool, met de Nederlanders Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum, Ki-Jana Hoever en Sepp van den Berg in de selectie, speelde de laatste thuiswedstrijd van het seizoen.

Na de 5-3 zege op Chelsea, overhandigde clublegende Kenny Dalglish de Premier League-trofee aan aanvoerder Jordan Henderson. Dat gebeurde bij ‘The Kop’, het bekende tribunegedeelte op Anfield waar normaal gesproken de meest fanatieke supporters zitten. De 69-jarige Dalglish werd in 1990 – toen de hoogste Engelse divisie nog de Football League heette – als speler/trainer de kampioen van Engeland.

Vuurwerk

De wedstrijd tegen Chelsea kende op het veld vuurwerk met acht doelpunten, maar buiten het stadion hadden Liverpool-fans zich verzameld om het kampioensfeest nog maar een keer te vieren. Er werd gezongen en vuurwerk afgestoken, dat vanuit het stadion te zien was. De coronaregels werden voor eventjes vergeten.

Binnen werd er ook flink feest gevierd, zij het zonder de supporters. Maar de vreugde was er niet minder om. Het clublied ‘You’ll never walk alone’ knalde door de speakers.

Jürgen Klopp was uitzinnig van vreugde. “Natuurlijk willen we het liever met de fans vieren, maar het kan helaas niet”, aldus de Duitse trainer bij Sky Sports. “We kunnen het niet veranderen. Ik dacht eerst dat we helemaal niet meer zouden voetballen, maar gelukkig is de competitie afgemaakt. Het had ook anders gekund. Sommige competities zijn niet afgemaakt, zoals Nederland en Frankrijk.”

Verdediger Van Dijk was vooral blij dat hij eindelijk de trofee mocht vastpakken. “Een droom van ons allemaal. Het is een geweldig gevoel. We kunnen eindelijk zeggen dat we de Premier League hebben gewonnen.”

Vlak voordat de Premier League werd stilgelegd, was de titel al binnen handbereik voor Liverpool. Van Dijk: “Het was heel moeilijk dat de competitie werd stilgelegd. Emotioneel ook. Toen we weer begonnen hadden we nog maar zes punten nodig om kampioen te worden. Niemand kan iets zeggen van onze titel. We hebben het verdiend. Volgend seizoen willen we de titel verdedigen.”

Er staat voor Liverpool nog één wedstrijd op het programma. Zondag om 17.00 uur wacht de wedstrijd op bezoek bij Newcastle United.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here