Kelderman geniet in roze: ‘Was een gekke dag, heb er hard voor gestreden’

0
309

Hij moest ervoor vechten, maar na de koninginnenrit in de Giro d’Italia stond Wilco Kelderman wel op het podium in de roze leiderstrui. Op de mythische Stelvio loste de renner van Sunweb al snel klassementsleider João Almeida, maar moest vervolgens ook toezien hoe zijn concurrenten Jai Hindley en Tao Geoghegan Hart bij hem wegfietsten.

“Het was een gekke dag”, reageert een trotse Kelderman, die uiteindelijk 12 seconden voorsprong behield op ploeggenoot Hindley. “Ik heb er in ieder geval hard voor gestreden.”

“We wouden er vandaag vol voor gaan. We hebben de hele dag superhard tempo gereden en op de Stelvio ontplofte het. Ineos was zo sterk dat zij konden volgen en ik hing er een beetje tussen.”

Zodoende reed Kelderman de laatste 40 kilometer alleen, in de achtervolging op koplopers Hindley, Geoghegan Hart en Rohan Dennis. Toch raakte hij daar niet van in paniek.

“Ik wilde gewoon mijn eigen lijn rijden en dacht dat ik in de afdaling korter kon komen. Maar hoewel de afdaling goed ging, liep ik niks in. Het is klote dat je dan alleen in de vallei zit. Het laatste gedeelte is dan vol omhoog in de slotklim. Er zat niet veel meer in, maar het was genoeg.”

Het liefst had hij gezien dat ploeggenoot Hindley bij hem was gebleven in de jacht op de koplopers. “Eigenlijk wel, ja.”, reageert Kelderman. “Maar hij wint deze etappe en staat ook kort in het algemeen klassement.”

“Als hij had gewacht, had ik misschien iets meer ruimte gehad in het klassement. Nu staat het allemaal kort op elkaar. Maar ja.”

‘Eerst genieten’

De komende dagen staan nog een vlakke etappe, een bergrit en een tijdrit op het programma. Kelderman lijkt bij machte om de roze trui naar Milaan te brengen, maar zelf waakt hij ervoor al zover vooruit te kijken.

“Ik heb hier nog niet over nagedacht. Eerst wil ik hiervan genieten. Morgen is een lang dag. We zien het wel. De tijdrit komt er ook nog aan en dat ligt wel in mijn voordeel.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here