Kenin bereikt finale en verstoort ‘Barty Party’ bij Australian Open

0
361

De ‘Barty Party’ bij de Australian Open is voorbij. Ashleigh Barty kon de eerste Australische winnares van het toernooi worden in 42 jaar, maar de nummer een van de wereld bleef in de halve finales steken tegen Sofia Kenin: 6-7 (6), 5-7.

De Amerikaanse, als veertiende geplaatst in Melbourne, speelt in haar eerste grandslamfinale tegen Simona Halep of Garbiñe Muguruza.

Verzengende hitte

In de verzengende hitte (het was 38 graden in de Rod Laver Arena) had Barty de overhand tegen de Amerikaanse, maar die haalde toch de tiebreak en werkte daarin twee setpoints weg. Toen Kenin haar eerste setpunt wel benutte, viel het stadion stil.

De Aussies hadden zich onder de noemer ‘Barty Party’ al verheugd op de eerste Australische winnares sinds Chris O’Neil in 1978. Bij de mannen was Mark Edmondson de laatste in 1976. Met de taaie Kenin had Melbourne geen rekening gehouden.

Barty laat ook in tweede set kansen liggen

Barty gaf zich echter niet zomaar gewonnen en kreeg het publiek weer achter zich toen ze Kenin vroeg in de tweede set brak. Weer kreeg ze twee setpoints (op 5-4 op haar eigen service), maar weer trok Kenin aan het langste eind.

De Amerikaanse nummer veertien van de wereld staat voor het eerst in de finale van een grandslamtoernooi. Barty won vorig jaar Roland Garros, maar kwam in Melbourne nooit verder dan de laatste acht.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here