Kerstmuziek was nog nooit zó vroeg zo populair

0
304

Het duurt nog ruim drie weken en dan is het alweer kerst. Ondanks dat Sinterklaas het land nog niet uit is, zijn kersthits nu al razend populair. Dat is een stuk vroeger dan in vorige jaren.

Dat is terug te zien in de hitlijsten van Spotify en YouTube. Nummers als All I Want For Christmas, Last Christmas en Santa Tell Me staan al sinds eind oktober bij de meest beluisterde nummers.

Gezelligheid

Volgens radio-dj Jeroen Kijk in de Vegte komt dat door corona. In deze lastige tijd zijn veel mensen wel toe aan wat gezelligheid. Kerstmuziek helpt ze daarbij.

Misschien wel de meest verrassende kersthit komt dit jaar van de groep Snollebollekes. Het nummer Beuk De Ballen Uit De Boom is al dagen trending op YouTube. Rob van Snollebollekes bracht het nummer expres een lange tijd voor de kerst uit.

Met het nummer hebben Snollebollekes nu dus een hit te pakken. Dat is goed nieuws voor ze, zegt radio-dj Jeroen Kijk in de Vegte. Omdat elk jaar weer dezelfde nummers worden gedraaid, kan je er ook elk jaar weer geld aan verdienen.

Toch is de kersthit van Snollebollekes wel een beetje anders dan de kerstliedjes die je al kent. Of Beuk De Ballen Uit De Boom ook volgend jaar weer een hit wordt, is nog even afwachten.

Bron: NOS Jeugdjournaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here