Klaar voor het nieuwe voetbalseizoen!

0
530

Zit je zelf op voetbal of is je kind een fanatiek beoefenaar? Dan weet je als geen ander dat het belangrijk is om de juiste gear in huis te halen. De keuze die je hebt als het gaat om voetbalschoenen maar zeker ook om voetbalkleding is tegenwoordig enorm. En waar je voor kiest, dat is natuurlijk heel persoonlijk!

Steeds meer

Wie de grote profclubs een beetje volgt weet dat het aantal tenues en accessoires dat zij dragen steeds maar verder lijkt te groeien. Een uitshirt en thuisshirt, logisch, maar steeds vaker ook een derde shirt, trainingsshirt en zelfs opwarmshirt zijn heel normaal. Zo kun je per club ieder seizoen al snel vier of vijf verschillende shirts aanschaffen. En dan zijn er natuurlijk nog de trainingspakken. Ook dit zijn er tegenwoordig vaak meerdere, eentje waarin echt getraind wordt en een zogenaamd presentatiepak dat meer voor de show is.

Heb je dit zelf ook allemaal nodig als je op voetbal zit? Welnee! Met een paar schoenen, scheenbeschermers, voetbalsokken en een voetbaltenue en je bent klaar. Bij veel clubs bepaal je zelf wat je draagt tijdens de trainingen, dat is dus een goed moment om lekker je Barcelona tenue aan te trekken. Zeker kinderen vinden het leuk om tijdens de training te laten zien wat hun favoriete club of speler is. Het aantal kinderen dat met Messi, Ronaldo of Martens op hun rug de trainingen afwerkt is enorm!

Voor de wedstrijden heb je uiteraard andere kleding nodig, in de kleuren van de club waar je voor speelt. Wat je precies nodig hebt kan je club je vertellen, net als de winkel waar je dit het makkelijkst kunt kopen. Er zijn echter ook volop clubs die ervoor zorgen dat hun leden zelf geen voetbaltenue hoeven te kopen, zij zorgen voor kleding of er zijn sponsoren die voor alle spelers van een bepaald team de outfit regelen.

Steeds internationaler

Vroeger droegen kinderen vooral shirts en trainingspakken van Nederlandse clubs, maar de keuze wordt steeds internationaler. Een Barcelona tenue of Real Madrid trainingspak is tegenwoordig net zo makkelijk te koop als een shirt van Ajax of Feyenoord, zeker via internet. Daarnaast worden voetballers meer en meer idolen, waar kinderen zich graag mee willen identificeren. Wat is er dan leuker dan in hetzelfde trainingspak of zelfs met een shirt met zijn of haar naam te dragen? Zo kan iedereen zien welke topclub of welke speler jij steunt, wie je idolen zijn en je grote voorbeelden. En misschien, ooit, speel je zelf wel je wedstrijden in dit shirt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

twee × vier =