Knegt noemt doorgaan Invitation Cup onverantwoord

0
282

Ondanks de toenemende coronazorgen gaat de Invitation Cup voor shorttrackers komend weekend in Heerenveen gewoon door. Dat had voor Sjinkie Knegt niet gehoeven. Hij noemt het zelfs onverantwoord.

“De GGD beweert dat shorttrack geen contactsport is, maar dat is het wel. Er komen allerlei shorttrackers uit andere landen hier naartoe. Ik vind het onverantwoord, de kans op besmetting is alleen maar groter.”

Bondscoach Jeroen Otter is het niet met Knegt eens. “Ik sluit me aan bij de medische staf. Als zij zeggen dat het veilig is, dan is het veilig.”

“Iedereen zal een test moeten ondergaan”, vervolgt Otter. “Als daar morgen een aantal testen tussen zitten waar we niet blij van worden, dan zal een onderdeel van de wedstrijd worden aangepast of niet doorgaan.”

Knegt: “Maar ik ga ook gewoon weer naar huis, naar mijn vrouw en kinderen. Dus wat heeft zo’n test dan voor zin? Maar als ze willen dat we meedoen, dan doen we dat maar.”

Otter benadrukt dat het Knegt vrij staat om af te zien van deelname als hij er geen goed gevoel bij heeft. “Niemand verplicht Sjinkie om mee te doen. Ik niet en de KNSB ook niet. Dan halen we hem van de startlijst als hij dat wil, dat is geen probleem.”

‘Geen moraal’

Normaal gesproken zijn bij de Invitation Cup tickets te verdienen voor wereldbekerwedstrijden. De internationale schaatsunie ISU heeft die wedstrijden vanwege het coronavirus echter geschrapt. Daardoor staat er niet veel op het spel in Heerenveen.

Over het vervolg van het seizoen is Knegt somber gestemd. “Ik heb me er een beetje bij neergelegd dat het dit jaar niets gaat worden. Binnenkort volgt een beslissing over het doorgaan van het EK. Ik ben daar niet heel positief over.”

Toch wil Knegt niet bij de pakken neerzitten. “Zes weken terug had ik wel moeite om me op te laden. Je weet niet wanneer je aan de bak moet. Nu heb ik wel weer de motivatie gevonden om te trainen.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here