KNVB gaat voor overname FC Den Bosch door Jordania liggen

0
500

De licentiecommissie van de KNVB gaat niet akkoord met de overname van FC Den Bosch door Kakhi Jordania, de zoon van voormalig Vitesse-eigenaar Merab Jordania. De club overweegt om in beroep te gaan tegen de beslissing.

FC Den Bosch en Jordania sloten op 24 juli vorig jaar een voorlopige koopovereenkomst. De Georgiƫr had grote plannen met de club en wilde binnen drie jaar promoveren naar de eredivisie. Door die plannen kunnen nu een streep.

Sinds de zomer van 2018 moet de licentiecommissie vooraf toestemming verlenen als iemand meer dan 25 procent zeggenschap wil krijgen binnen een betaaldvoetbalorganisatie.

De commissie besloot afgelopen november om een forensisch accountantsbureau nader onderzoek te laten doen naar de overname door Jordania van FC Den Bosch. Vrijdag heeft de bond de club laten weten dat het niet akkoord gaat met de overname. De reden voor dat besluit is niet bekendgemaakt.

Jordania stak de afgelopen tijd al veel geld in de club. Zo ging het spelersbudget flink omhoog en presenteerde de club in de eerste week van zijn (voorlopige) eigenaarschap elke dag een nieuwe speler. Het leidde afgelopen januari tot de eerste periodetitel sinds 2011. De club staat nu met nog zeven speelronden te gaan vijfde in Keuken Kampioen Divisie.

De NOS maakte in januari de volgende reportage over hoe de investeringen door Jordania de club in korte tijd naar boven stuwden:

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here