KNVB hoeft Van Gaal voorlopig niet meer te bellen: ‘Liep de spuigaten uit’

0
315

Louis van Gaal sluit niet uit dat hij ooit nog een functie binnen het voetbal gaat bekleden. Maar de KNVB hoeft hem niet te benaderen voor advies of bemiddeling, nu de voetbalbond onder vuur ligt door de afhandeling van de competities in de coronacrisis.

De voormalige toptrainer zei dat maandagavond in Langs de Lijn En Omstreken, waar hij onder meer sprak over zijn nieuwe biografie ‘LVG: De trainer en de totale mens’, die dinsdag uitkomt.

Hoewel de 68-jarige Van Gaal de afgelopen jaren al een paar keer met pensioen leek te zijn gegaan, is er nog altijd vijf procent kans dat hij in de voetbalwereld terugkeert. “Nul is die kans nooit, maar het is een kleine kans, vijf procent. Je kan namelijk nooit voorspellen wat er gebeurt, ook in mijn privé-situatie”, zei Van Gaal.

Een rol als bemiddelaar of adviseur in deze roerige tijden voor de KNVB, ziet de succestrainer niet zitten. “Dat heb ik al drie jaar gedaan, na mijn afscheid bij Manchester United. Ik heb aan kennisoverdracht gedaan met veel KNVB-figuren, die zelfs in mijn huis in Portugal zijn langsgekomen.”

Filmplannen

Het probleem daarbij was volgens Van Gaal dat hij geen verantwoordelijkheid droeg. “Je bent afhankelijk van wat ze daarvan overnemen. Ik ben ermee gestopt omdat het de spuigaten uitliep, ik was alleen maar bezig met kennisoverdracht. Het heeft me niet bevredigd.”

Van Gaal wil zijn tijd nu vooral besteden aan zaken als golf, tennis en zijn familie. En naast zijn nieuwe boek zijn er ook plannen voor een film over de succescoach.

“Ik ga alleen in op een functie die ik nog niet heb gedaan en die uitdagend en voor mij aantrekkelijk is. Wat? Dat ga ik niet zeggen. De kans is klein en anders heb ik morgen weer aanbiedingen. Het is eigenlijk voorbij, zeker zolang Truus en ik gezamenlijk door het leven gaan.”

Van Gaal maakte eerder deze week al duidelijk dat hij het niet eens is met de manier waarop de KNVB is omgegaan met het einde van de competities. Dat andere landen momenteel wel weer van plan zijn om te gaan voetballen, noemt hij “normaal en nodig”.

Bekerfinale

Met name het afblazen van de KNVB-bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht vindt Van Gaal onbegrijpelijk. “Die wedstrijd had aan het begin van volgend seizoen kunnen worden gespeeld in plaats van de Supercup, want die stelt toch niks voor. De andere Europese competities worden ook later opgestart, dus het was op tijd geweest.”

“Dat is gewoon logisch nadenken, en dat wordt dan niet gedaan”, aldus Van Gaal. “Hoe kan je een club als Feyenoord of Utrecht zo makkelijk een titel onthouden? Sport is winnen en verliezen, en niet aanwijzen wie verder mag.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here