KNVB na gelijk rechter: ‘Hoop dat we er nu een streep onder kunnen zetten’

0
290

Directeur betaald voetbal Eric Gudde wilde na het voor de KNVB gunstige vonnis van de voorzieningenrechter in het kort geding met Cambuur en De Graafschap niet spreken van een winst- of een verliessituatie. “Deze zaak kent alleen maar verliezers. Ik hoop dat we hier nu een streep onder kunnen zetten.”

De KNVB kreeg van de rechter gelijk in het besluit Cambuur en De Graafschap niet te laten promoveren na het voortijdig beƫindigen van de competitie. De rechter ging donderdagavond bijna volledig mee in de zienswijze van de voetbalbond. Het optreden van de bond kwalificeerde de rechter echter als onhandig.

Onhandig

Gudde gaf de rechter daarin gelijk. “Ik heb dat onhandig gedaan”, zei de baas van het betaald voetbal over de gevolgde procedure. “We hebben de voorbereiding van het besluit naar eer en geweten gedaan, maar in de uitvoering heb ik steken laten vallen. Dat vind ik uitermate vervelend. Het is een bittere pil voor de twee clubs.”

Gudde hoopt dat de clubs het verzet nu staken. Een hoger beroep of een algemene ledenvergadering als redmiddel heeft, gezien de duidelijkheid van de rechter, weinig zin denkt Gudde. “De rechter is duidelijk. De KNVB heeft de bevoegdheid gekregen beslissingen te nemen. Dat kun je dan niet ineens anders doen. Het is al heel vervelend dat leden tegenover elkaar staan voor de rechter.”

Gudde heeft zijn energie nodig voor het samenstellen van een reddingsplan voor het betaald voetbal, dat door de uitbraak van het coronavirus keihard wordt geraakt. “We moeten alle energie gezamenlijk steken in een oplossingen voor de branche. Dat is een megataak.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here