Koeman schuldbewust: ‘Misschien had ik voor punt moeten gaan’

0
466

Bondscoach Ronald Koeman is trots op de mentaliteit die zijn spelers hebben getoond in het met 3-2 verloren EK-kwalificatieduel met Duitsland. Het winnende doelpunt in Amsterdam viel in de slotminuut en na afloop vroeg Koeman zich hardop af of hij dat had kunnen voorkomen.

“Ik heb nog getwijfeld om aan het einde van de wedstrijd verdediger Nathan Aké te brengen voor aanvaller Quincy Promes. Om voor een punt te gaan. Misschien had ik dat moeten doen”, zei de bondscoach in gesprek met NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg.

Maar Koeman en Oranje wilden doordrukken, nadat een 0-2 achterstand was omgebogen naar een 2-2 stand. “Er waren kansen op de 3-2, je had het gevoel dat het erin zat. De tweede helft was geweldig… Maar had een punt gepakt, zou ik zeggen.”

Koeman scheurt uit zijn broek

De blijdschap bij de 2-2 van Memphis Depay was zo groot bij Koeman dat hij tijdens het juichen uit zijn broek scheurde. “Van mijn enkels tot aan mijn rug.”

Nederland had, vooral voor rust, veel moeite met de drie beweeglijke aanvallers van Duitsland. Koeman: “We wisten niet precies hoe ze zouden spelen, dat vergde wat aanpassingen. En we waren niet vast aan de bal.”

De bondscoach sloot positief af: “Duitsland is gewoon een geweldig team. Het zit zo dicht bij elkaar en dat is al een compliment waard voor Nederland.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + 11 =