Koeman wil Depay en Depay wil naar Barça, maar een deal is er nog niet

0
291

Aan de wil ontbreekt het niet. Ronald Koeman zou graag zien dat Memphis Depay op de slotdag van de transferperiode de overstap maakt van Olympique Lyonnais naar FC Barcelona. “Wij willen graag, Memphis wil graag”, zegt Koeman tegen de NOS.

“Maar door de financiële situatie bij de club, met name door de controle bij de bond, is het duidelijk dat er eerst een speler weg moet voordat er een speler binnen kan komen.”

Strenge financiële controle

Drie weken geleden leek de deal al rond, Depay zou een persoonlijk akkoord hebben bereikt met Barcelona. Maar de organisatie van La Liga werkt met een systeem waardoor clubs niet meer geld mogen uitgeven dan er binnenkomt.

Daarmee gaat de Spaanse competitie verder dan de Financial Fair Play-regels van de UEFA, legde Joris Evers, hoofd communicatie van La Liga, vorige maand uit.

“Daar kijkt men pas achteraf naar het financiële beleid van een club. Wij doen dat aan de voorkant. Vanaf de start van het seizoen al.”

Het steekt vooralsnog een stokje voor de hereniging van Depay met Koeman, onder wie de aanvaller opbloeide en bij het Nederlandse elftal een bepalende speler werd.

“Memphis is een geweldige aanvaller. Hij kan in de spits spelen en aan de zijkant, met name aan de linkerkant”, verklaart Koeman zijn interesse in Depay.

“Hij heeft heel veel power. Het is een speler die voorin een een bal vasthoudt, zijn duels wint en heeft een hoog rendement. Als je met een speler op een goede manier gewerkt hebt en je hebt een klik, denk ik dat het ook hier kan werken.”

Een speler verkopen om Depay te kunnen kopen, Barcelona zal er haast mee moeten maken. De transferperiode in Spanje sluit maandag om middernacht.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here