Koevermans: ‘Zijn in gesprek met Feyenoord-spelers over inleveren salaris’

0
311

Feyenoord moet bezuinigen. Dat zegt Mark Koevermans, algemeen directeur van Feyenoord, in gesprek met de NOS. Hij is al in gesprek met de spelers over het inleveren van salaris. “Dit redden we niet door te bezuinigen op eten in het stadion of door minder papier te gebruiken.”

De coronacrisis hakt er flink in bij Feyenoord. Volgens Koevermans heeft de Rotterdamse club een flinke bezuinigingsoperatie voor de boeg. “We zijn nu bezig met de begroting voor komend seizoen”, legt de algemeen directeur uit.

“Tot eind juni kunnen we het nog prima uitzingen, maar we nemen in de komende begroting bijvoorbeeld ook mee dat we tot het eind van het jaar zonder publiek gaan spelen. Dat heeft een enorme impact.”

Om het hoofd boven water te houden zijn er volgens Koevermans ‘draconische maatregelen’ nodig. “Bij een voetbalclub bestaat ongeveer 50 procent uit personeelskosten en onze insteek is dat de breedste schouders de sterkste lasten dragen. Dat betekent dat spelers, trainers, staf en directie moeten gaan inleveren.”

“We zijn al in gesprek met de spelers”, verklaart Koevermans. “We hopen er definitief met de spelers uit te gaan komen. Ik heb daar een goed gevoel over.” Hoeveel procent van hun salaris de spelers gaan inleveren, wil hij nog niet zeggen. “Dat maken we over 2 à 3 weken bekend. We zijn nu nog verschillende scenario’s aan het uitwerken.”

Selectie weer op het trainingsveld

Na zeven weken thuiszitten, mocht de Feyenoord-selectie vrijdag weer het trainingsveld op. Over de hele dag verspreid werd er in kleine groepjes getraind. Publiek was, gezien de strikte voorwaarden waaraan de profclubs zich moeten houden, niet welkom.

De Rotterdammers kregen de afgelopen weken thuis training onder digitale begeleiding van de medische en fysieke staf. Elke speler kreeg een individueel trainings- en voedingsschema. Een aantal keer per week was er een groepssessie via een videoverbinding.

De komende weken krijgen de Feyenoorders een fysiek programma voor hun kiezen. De trainingen staan voorlopig tot eind mei gepland. Op de eerste competitiewedstrijd moeten de eredivisieclubs nog even wachten. Het kabinet zette een streep door alle betaaldvoetbalwedstrijden tot 1 september.

Naar aanleiding van de beslissing van de KNVB over het einde van de competitie en de verdeling van de Europese tickets, zijn de vier grote clubs (Ajax, PSV, Feyenoord en AZ) met elkaar in gesprek gegaan. Ze spreken onder meer over wat te doen met de Europese gelden en de salarissen van spelers.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here