Lager salarisplafond Spaanse clubs; slecht nieuws voor Barça en Depay

0
263

De Spaanse topclubs moeten flink in de salariskosten snijden. De organisatie van La Liga – de hoogste Spaanse voetbalcompetitie – heeft een verlaging van het totale salarisplafond met 610 miljoen euro afgekondigd.

Voor FC Barcelona houdt dat in dat het dit seizoen ‘slechts’ 382,7 miljoen mag spenderen aan salarissen voor spelers en staf. Vorig seizoen gaf de club nog 671 miljoen euro uit.

Weinig ruimte voor Depay

Trainer Ronald Koeman wil Memphis Depay graag van Olympique Lyon naar Barcelona halen, maar daar was afgelopen zomer geen ruimte voor. Met het nieuwe salarisplafond heeft Koeman in de winter opnieuw weinig speelruimte.

Begin oktober legde Ronald Koeman aan NOS-verslaggever Joep Schreuder uit dat de transfer van Memphis Depay een moeilijk verhaal is.

Bij Real Madrid moeten de loonkosten van 640,5 miljoen teruggebracht worden naar 468 miljoen euro en Atlético mag dit seizoen 252 miljoen euro aan salarissen uitbetalen, bijna 96 miljoen minder dan het afgelopen seizoen.

La Liga baseert zich op verwachte omzet

La Liga stelt op gezette tijden vast hoeveel de clubs mogen uitgeven aan salarissen voor spelers en stafleden. Dat gebeurt op basis van de verwachte omzet en de gemiddelde inkomsten uit transfers van de afgelopen drie seizoenen.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here