Leasen steeds populairder onder jongeren

0
319

Wie denkt aan leasen, heeft al snel het beeld van zakelijk leasen door succesvolle zakenmensen in zijn hoofd. Echter, zijn er veel meer leasevormen en worden deze ook steeds populairder. Mede daardoor weten steeds meer jongeren de leasemarkt voor auto’s te vinden, en zie je ook deze doelgroep rijden in leaseauto’s. Vooral wanneer de eerste carrière stappen gemaakt worden blijkt de vraag naar leaseauto’s voor jongeren te stijgen.

Arbeidsvoorwaarden

Steeds meer jongeren vinden een auto belangrijk wanneer zij kijken naar hun arbeidsvoorwaarden. Zakelijk leasen maakt dit bijvoorbeeld heel aantrekkelijk. Het grote voordeel voor de jongeren is namelijk dat je geen groot budget hoeft te hebben gespaard om in een leaseauto te kunnen rijden. In plaats daarvan betalen zij maandelijks een deel van hun inkomen aan de leasemaatschappij voor het gebruik van de auto, zolang het contract duurt. Na afloop van het contract komen mensen er vaak achter dat zij toe zijn aan een ander type auto, door bijvoorbeeld wijzigingen in de woonsituatie, waardoor opnieuw gekeken kan worden naar de mogelijkheden voor een geschikte auto.

Trend

De trend die zichtbaar is onder deze doelgroep lijkt onderdeel te zijn van een grotere trend die plaatsvindt. De nieuwe generatie kiest namelijk in grote getalen voor een maandelijkse bijdragen voor het gebruiken van producten en diensten door middel van abonnementsvormen in plaats van de koop ervan. Dit is terug te zien in de populariteit van onder andere de deelfietsen, muziek- en streamingdiensten en ook witgoed wordt door middel van abonnementen gebruikt door deze doelgroep.

Wensen

Jongeren hebben duidelijk een andere voorkeur voor het type leaseauto dan een oudere doelgroep. De auto moet comfortabel rijden, maar ook zeker het oog moet niet te kort komen. We zien ze dan ook vaker in cabrio’s, waar de oudere doelgroep eerder kiest voor de grotere SUV’s. Daarnaast kiest deze jonge doelgroep vaker voor elektrisch leasen, omdat zij hiermee veel geld kunnen besparen en dit bovendien beter is voor het milieu. Toch kan het zo zijn dat de vraag naar lease auto’s op de korte termijn weer wat terug gaat lopen, nu mensen nog altijd massaal thuiswerken en leasen daarmee minder interessant wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here