Leuke bezigheden voor wanneer je een lange autorit gaat maken

0
281

Je kent het wel: je gaat bijvoorbeeld met de auto op vakantie en moet dus een flink aantal uur in de auto doorbrengen. Zeker als je niet achter het stuur zit kan het na een aantal uur wel flink beginnen te vervelen. Hoe kun je deze verveling nou tegengaan, zodat de reis naar bestemming een stuk sneller lijkt te gaan? Hieronder hebben we een aantal tips voor je neergezet!

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet…

Het maakt niet uit hoe oud je bent, iedereen kan dit spelletje meespelen. Je kijkt naar iets wat je onderweg tegenkomt en geeft ongeveer aan wat het is. Nadat je een hint hebt gegeven kan het raden beginnen! Let wel op dat je niet voor iets kiest dat na een paar kilometer weer verdwijnt, anders komt de rest natuurlijk niet meer aan de beurt…

Dierenspel

Bij dit spel noemt de eerste speler een dier, bijvoorbeeld een tijger. De andere speler moet dan een dier benoemen met de laatste letter van het dier die de eerste speler heeft benoemd. Bij tijger is dat dus de letter R. De tweede speler kan dus als dier bijvoorbeeld een rat noemen. Speler drie moet dan weer een dier noemen dat begint met de letter T en zo verder.

Ik ga op reis en ik neem mee…

Dit spel zal bij de meeste van ons wel bekend zijn. Vele van ons hebben dit spel op de basisschool of onderweg wel eens gespeeld. Het spel houdt in dat je begint met de zin ‘ik ga op vakantie en ik neem mee’ en dan benoemt de eerste speler het eerste wat hij of zij meeneemt, bijvoorbeeld een onderbroek. De speler daarna benoemt dan weer de zin ‘ik ga op vakantie en ik neem mee… een tandenborstel en een…’ Doordat er steeds meer voorwerpen bijkomen wordt het spel steeds lastig en lastiger. Het is bovendien ook nog eens een goede manier om het geheugen te trainen!

Kruiswoordpuzzels

De puzzels waarin je helemaal kunt verdwalen en zo de tijd even helemaal vergeet. Een ideale bezigheid voor een lange autorit dus! Echter kan het ‘verdwalen’ in de kruiswoordpuzzel soms ook dusdanig ver gaan dat je een beetje gefrustreerd raakt. Zo kan het zijn dat je uren zit te malen om een woord, maar er gewoonweg niet op kan komen. Lukt het echt niet om op het antwoord te komen? Gebruik dan een crossword tool om je van de frustratie af te helpen. Bij deze tool geef je de hint aan en de crossword tool helpt je dan met het vinden van het juiste antwoord.

Meezingen met de radio of playlist

Er is niks beter dan lekker meezingen met nummers waar je van houdt, zeker om in de vakantiestemming te komen. Echter is dat natuurlijk alleen wel aan te raden als jij en de rest vindt dat je ook een beetje goed kan zingen. Anders wordt het een hele zware autorit…

Na het lezen van deze tips moet het wel goed komen met de verveling in de auto, toch? Een fijne reis gewenst!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here