Loes kwam op haar 14de in de prostitutie

0
321

Slachtoffers van loverboys en -girls worden steeds jonger. Dat blijkt uit onderzoek van het Jeugdjournaal. Hulporganisaties maken zich hier grote zorgen over.

Wij spraken met Loes. Zij werd ook op jonge leeftijd slachtoffer. Op haar 14e leerde ze via een vriendin een 18-jarig meisje kennen. Ze werden snel vriendinnen en Loes kreeg heel veel aandacht van haar.

Wat Loes niet wist, was dat het oudere meisje een lovergirl was. Via haar kwam Loes in de prostitutie terecht. Dat betekent dat ze seksuele dingen moest doen om zo geld te verdienen.

Een lovergirl of loverboy is iemand die aardig doet in het begin, maar dat alleen maar doet om iets van jou te krijgen. Door lieve berichtjes op Insta of Snapchat geven ze je het gevoel dat je speciaal bent. Zo bouwen ze een band met je op.

Daarna gaat het steeds verder. Zo kunnen ze bijvoorbeeld om naaktfoto’s gaan vragen. Op deze manier lokken de loverboys of -girls hun slachtoffers in de val. Uiteindelijk dwingen ze tot seks.

Opvang

Met Loes gaat het nu beter. Ze krijgt veel hulp in een opvang. Daar woont ze sinds een aantal maanden met meisjes die ook zoiets hebben meegemaakt.

Wil je meer weten over loverboys en -girls en wat de gevaren zijn? In de video hieronder vertellen deskundigen hierover.

Bron: NOS Jeugdjournaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here