Luiten begint redelijk aan sterk bezet toptoernooi in China

0
222

Joost Luiten is de HSBC Champions, een sterk bezet toptoernooi in China, redelijk begonnen. De 33-jarige golfer staat na de eerste dag op de 26ste plaats in het klassement.

Luiten kwam op de Sheshan International in Shanghai tot een score van 70, twee slagen onder het baangemiddelde. Hij maakte een eagle en twee birdies en moest twee bogeys toestaan. Luiten bevindt zich met zijn score in goed gezelschap. Ook toppers als Jordan Spieth, Henrik Stenson en Bubba Watson noteerden een ronde van 70 op hun scorekaart.

Luiten hoopt in China hoog te eindigen, want er zijn veel punten te verdienen voor de wereldranglijst. Luiten is nu de nummer 93 van de wereld en hij wil zo snel mogelijk terug de top 50 in.

Tot grote vreugde van het thuispubliek is Li Haotong de koploper na de eerste dag. De Chinees kwam door zeven birdies, een eagle en slechts een bogey tot een score van 64: acht slagen onder het baangemiddelde. Li heeft twee zeges op de Europese tour achter zijn naam staan. De HSBC Champions is een toernooi zonder cut, met 9 miljoen euro prijzengeld.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − drie =