Lyonnais-speler Fekir verrast met overgang naar Betis en neemt broer mee

0
368

Memphis Depay raakt bij Olympique Lyonnais zijn aanvoerder kwijt. Nabil Fekir verruilt namelijk de Franse nummer drie verrassend voor Real Betis, de nummer tien van het afgelopen seizoen in Spanje.

Betis betaalt 20 miljoen euro voor de 26-jarige aanvallende middenvelder en neemt tevens diens jongere broer Yassin over. De transfervergoeding kan met bonussen oplopen tot dertig miljoen euro. Olympique Lyonnais heeft ook op beide spelers een flink doorverkooppercentage bedongen (respectievelijk 20% en 50%).

Steunpilaar

De oudere Fekir was de laatste jaren een steunpilaar voor Olympique Lyon en stond in de belangstelling van meerdere topclubs. Zo ketste vorig jaar een transfer naar Liverpool op het laatste moment af. De 22-jarige Yassin maakte afgelopen seizoen zijn debuut voor Lyon en speelde er in totaal drie wedstrijden.

Nabil Fekir stond in totaal 193 wedstrijden in het veld waarin hij 69 keer scoorde. Namens Frankrijk ging hij mee naar het WK in Rusland waar hij wereldkampioen werd. Fekir kwam in zes van de zeven duels in actie, allen als invaller.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here