Magistrale Van der Poel prolongeert wereldtitel veldrijden

0
276

Mathieu van der Poel heeft bij de WK veldrijden in het Zwitserse Dübendorf op zeer overtuigende wijze zijn wereldtitel geprolongeerd.

Verrassend was dat niet, want dit seizoen stond er geen maat op hem. Van de 24 crossen waar Van der Poel aan de start stond, won hij er 23. Ook in Dübendorf was het direct al duidelijk dat niemand anders dan hij de wereldtitel zou winnen.

Voorsprong uitbouwen

De 25-jarige veldrijder ging vanaf de start aan kop, had zijn grote Belgische concurrent Toon Aerts (de enige veldrijder die het dit seizoen lukte om Van der Poel te verslaan) nog even in zijn wiel, maar lag na één rondje fietsen al ruim voor op de anderen.

Elke ronde had Van der Poel alle tijd om van fiets te wisselen en bouwde hij zijn voorsprong langzaam uit. Na twintig minuten fietsen had hij meer dan veertig seconden voorsprong op de rest en na drie rondes was dat al een minuut.

Weinig spanning

Spannend was de wedstrijd dus nooit, de strijd om het zilver en brons daarentegen wel. De Brit Thomas Pidcock maakte het de Belgen erg lastig en streed met onder anderen Eli Iserbyt, Aerts en Wout van Aert om de andere medailles.

Met nog drie rondes te gaan ging Van der Poel nog altijd superieur aan de leiding. Hij veroverde zijn derde WK-goud (2015 en 2019) uiteindelijk met een voorsprong van bijna anderhalve minuut.

Het zilver ging naar Pidcock, waardoor er voor het eerst sinds 2014 (toen Zdenek Stybar uit Tsjechië wereldkampioen werd) niet alleen Belgen en Nederlanders op het podium stonden. De bronzen medaille ging wel naar België: Aerts werd net als vorig jaar derde.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

vier × 3 =