Manieren om je eten en drinken fris te houden

0
222

Een koelbox is een perfecte manier om je eten en drinken onderweg fris te houden. Thuis is de koelkast natuurlijk een logische optie. Naast een koelbox zijn er nog andere maatregelen die je kunt nemen om je eten en drinken onderweg fris te houden. Je kunt met een goede voorbereiding al een heel eind komen. Ook op locatie kun je een aantal dingen doen voor koel en fris eten.

Voorbereiding voor je reis

Fris eten en drinken heeft vaak te maken met het koel houden van de etenswaren. Bepaalde producten kun je van tevoren vast invriezen, zodat het langer koel blijft. Flesjes water blijven bijvoorbeeld lekker koel op deze manier. Zorg ook dat je wat ijsklontjes of koelelementen invriest om in de koelbox te stoppen. Dit helpt allemaal om voor frisse etenswaren te zorgen op het moment dat je ze nodig hebt. 

Verpakking van het eten

Naast een goede voorbereiding, maakt het ook veel uit hoe je de etenswaren verpakt. Het begint allemaal bij een goede koelbox die goed isoleert. Bijvoorbeeld een Koelbox4you. Maar ook binnen de koelbox kun je de etenswaren nog extra goed verpakken. De etenswaren nog los verpakken in aluminiumfolie werkt nog extra isolerend. Als de producten extra lang koel moeten blijven, is dit niet overbodig. Natte doeken of nat keukenpapier helpt ook goed om de etenswaren koel te houden. Het water verdampt en daarmee trekt het de overige warmte uit de etenswaren. 

Maatregelen voor op locatie

Als de koelbox voor onderweg is tijdens een autorit, dan heeft een koelbox met stekker de voorkeur. Er bestaan koelboxen met speciale stekkers voor in de auto. Is de koelbox voor op het strand, graaf dan een kuil voor extra verkoeling. De grond is kouder dan boven de grond. Een laag zand over de koelbox heen houdt de etenswaren uit de zon waardoor het nog langer koel blijft. Het kost dan alleen iets meer moeite als je iets wil pakken. Neem je de etenswaren mee naar een park? Zoek dan een plekje in de schaduw voor je spullen. Dat scheelt al de helft. Ga je naar een open veld in de zon? Neem dan een extra doek mee om de etenswaren een beetje uit de zon te houden. 

Slimme keuzes voor etenswaren

Het ene voedsel laat zich makkelijker vers houden dan het andere. Een kaas meenemen en vers houden kost meer moeite dan het vers houden van een komkommer. Kaas gaat erg snel zweten, ook in een goed gekoelde koelbox. Bedenk dus van tevoren wat je echt mee wil nemen en of dat ook praktisch is. Voorbeelden van eten wat makkelijk vers blijft zijn, appels, peren, wraps, pastasalade, brood met dips of koude pannenkoeken. 

Schenk de drankjes in thermosflessen

De thermosfles ken je wellicht om een kop koffie of thee goed warm te houden. Een thermosfles werkt twee kanten op. De fles is vooral goed geïsoleerd. Het maakt dus niet uit of je er koude of warme dranken in stopt. De fles is gemaakt om de temperatuur zo stabiel mogelijk te houden in de fles. De fles werkt dus ook uitstekend om uw dranken koel en fris te houden. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here