Marathonschaatsster Buurman heeft prijzengeld binnen na ‘Tikkie terug’

0
345

Goed nieuws voor marathonschaatsster Lisanne Buurman. Ze heeft van schaatsbond KNSB het prijzengeld dat ze afgelopen seizoen had verdiend eindelijk ontvangen.

Buurman wachtte al tien maanden op het geld en besloot daarop de KNSB een betaalverzoek te sturen via de app Tikkie. Dat deed ze naar goed voorbeeld van de bond zelf: de KNSB incasseert namelijk sinds dit seizoen de boetes voor teams en rijders via de betaalapp. Toen er een Tikkie binnenkwam bij het team van Buurman met een boete, besloot ze de bal terug te kaatsen.

‘Het mag nu wel een keer’

“Ik heb vorig seizoen één keer gewonnen en in alle andere wedstrijden een podiumplek behaald. Uitbetalen duurt meestal wel even, maar nu duurt het al tien maanden”, zei Buurman eerder deze maand. “Dat is raar. Het mag nu wel een keer.”

Het prijzengeld is inmiddels op haar rekening gestort. “Alleen niet het bedrag waarvoor ik een Tikkie had gestuurd”, zegt Buurman tegen het Noord-Hollands Dagblad.

“Maar ja, ik stuurde dan ook een Tikkie van 750 euro. Dat is het hoogste bedrag dat je via een Tikkie kunt vragen en zoveel kreeg ik helemaal niet. Het was dan ook een tweet met een serieuze ondertoon, maar toch vooral bedoeld met een knipoog.”

De actie van Buurman is ook goed nieuws voor andere sporters. “De afgelopen dagen kreeg ik berichtjes van skeeleraars die mij bedankten omdat zij hun prijzengeld van vorig seizoen nu ook eindelijk hebben gekregen.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here