Massale supportersactie levert SC Cambuur tienduizenden euro’s op

0
299

Het was een opvallend beeld vandaag en gister rond het Cambuur-stadion in Leeuwarden. Honderden supporters in auto’s in de file voor een ritje door het stadion, om daar een autosticker op te halen en vervolgens geld te doneren in een oude voetbalschoen.

De actie bleek een daverend succes: het leverde SC Cambuur tot nu toe ruim 45.000 euro op. Dat geld is bedoeld voor de juridische strijd met de KNVB om promotie naar de eredivisie af te dwingen.

Diverse spelers en ook hoofdtrainer Henk de Jong hielpen de afgelopen twee dagen mee om stickers met de tekst ‘Cambuur komt eraan!’ op de auto’s van de supporters te plakken.

De actie zou eigenlijk tot zaterdagavond 19.00 uur duren, maar op dat moment stonden er nog tientallen auto’s voor het stadion. Gedurende de dag liep de wachttijd op tot meer dan anderhalf uur, waarop supporters gevraagd werd om op een later moment terug te komen.

“Het is hartverwarmend en hartverscheurend tegelijk”, zegt financieel directeur Gerald van den Belt tegen het Algemeen Dagblad. “Zojuist sprak ik een man die zijn excuses aanbood. Hij kon maar 5 euro doneren omdat hij in de schuldsanering zat. Zo’n man leeft dus van een paar tientjes per week, maar geeft daarvan een substantieel deel aan Cambuur.”

“Dat zegt alles over hoe Leeuwarden momenteel met ons meeleeft. We hebben hier weleens 7.500 supporters op de laatste training gehad voor de derby tegen sc Heerenveen. Dat was ook heel bijzonder, maar wat we nu meemaken is echt ongekend. Wat je hier ziet is clubliefde.”

Cambuur en De Graafschap tegen de KNVB

Op 8 mei dient het kort geding dat Cambuur samen met De Graafschap heeft aangespannen tegen de voetbalbond. De rechter doet dan binnen twee weken uitspraak.

SC Cambuur en De Graafschap stonden eerste en tweede in de eerste divisie, met een ruime voorsprong van respectievelijk elf en zeven punten op de nummer drie Volendam, toen de competitie werd afgebroken vanwege de coronacrisis.

De KNVB besloot om geen promotie naar en degradatie uit de eredivisie toe te passen, omdat het seizoen niet uitgespeeld is. Dit leidde tot woede en onbegrip bij vooral SC Cambuur en De Graafschap, die promotie naar de eredivisie aan hun neus voorbij zagen gaan.

Trainer Henk de Jong was des duivels toen hij vorige week hoorde dat SC Cambuur niet zou promoveren:

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here