McGregor (31) stopt weer eens: ‘Mensen gedragen zich vreemd vanwege corona’

0
298

Conor McGregor heeft voor de derde keer zijn afscheid aangekondigd. De Ierse kooivechter (31) liet via Twitter weten per direct een punt te zetten achter zijn imposante carrière, al rijst meteen de vraag hoe serieus deze boodschap te nemen is.

Tien dagen geleden accepteerde McGregor nog een gevecht met UFC-legende Anderson Silva. Tevens postte hij recent nog een video waarin hij volop in training was.

“Mensen gedragen zich de laatste tijd nogal vreemd vanwege de coronapandemie. Maar als hij wil stoppen, moet hij dat absoluut doen”, reageerde Dana White, de baas van de de grootste vechtsportorganisatie ter wereld (UFC).

In 2016 besloot McGregor de sport vaarwel te zeggen na een geschil met de bond en ook vorig jaar maart meldde hij met pensioen te gaan. Maar beide keren kwam hij snel op zijn beslissing terug.

McGregor was in 2016 de eerste die in twee verschillende klassen een wereldtitel op zijn naam had geschreven; zowel in het veder- als lichtgewicht was hij de kampioen.

De meervoudig MMA-wereldkampioen heeft echter ook buiten de ring een behoorlijke reputatie. Zo werd hij eens voor een halfjaar geschorst nadat een verloren gevecht met Chabib Noermagomedov ontaardde in een massale knokpartij in de zaal.

In januari kwam hij voor het laatst in actie, toen hij in veertig seconden klaar was met de Amerikaan Donald Cerrone.

Vijf maanden geleden maakte Conor McGregor nog een uiterst gemotiveerde indruk:

Grootverdiener McGregor beweert zelf dat de successen in de vechtsport hem miljardair hebben gemaakt, al valt ook dat te betwijfelen. Hoe dan ook zou hij een aardig optrekje kunnen kopen voor zijn moeder, zoals hij in zijn afscheidsboodschap beloofde.

“Bedankt allemaal voor de geweldige herinneringen, wat een avontuur was het”, besloot hij. Voor nu dan.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here