Meer meldingen over hangjongeren: ‘Praat met elkaar’

0
301

De politie kreeg afgelopen zomer bijna twee keer zoveel meldingen binnen over hangjongeren, in vergelijking met dezelfde maand in het jaar ervoor. Bijvoorbeeld doordat jongeren harde muziek draaien of omdat ze dingen kapot maken.

Het zijn niet alleen volwassenen die het vervelend vinden als jongeren op straat hangen. Ook kinderen voelen zich er wel eens onveilig door, zoals in Edam.

De politie denkt dat het komt doordat veel jongeren zich door corona vervelen. Ze kunnen minder andere dingen doen en hangen daardoor meer op straat.

Met elkaar praten

Volgens de jongeren zelf valt het allemaal wel mee. Zij zijn wel op straat, maar veroorzaken geen overlast, zeggen ze. Zij denken dat mensen vooral meer meldingen maken omdat ze zelf niets te doen hebben. Zij zouden willen dat mensen gewoon met hun zouden praten, in plaats van gelijk de politie te bellen.

Daar is jongerenwerker Mohamed Ajuau het mee eens. Hij werkt in Edam en merkte dat het voor jongeren best lastig was, toen de scholen dichtgingen en ook veel werk- en sportplekken sloten.

De politie zegt dat ze alle meldingen serieus nemen. Als het nodig is, komen ze in actie.

Bron: NOS Jeugdjournaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here